Home / POLITIKA / „Rovnako ako Izrael, majú aj USA právo na sebaobranu,“ povedal Netanjahu k Soleimaniho atentátu

„Rovnako ako Izrael, majú aj USA právo na sebaobranu,“ povedal Netanjahu k Soleimaniho atentátu

 Izraelský premiér pochválil americký útok na iránskeho generála. Ten bol všeobecne považovaný za kľúčovú postavu regionálnej agresie Teheránu.

Piatok izraelský premiér Benjamin Netanjahu vydal vyhlásenie, v ktorom pochválil Spojené štáty za atentát na Qassema Soleimaniho – iránskeho generála, ktorý velil iránskym jednotkám Quds. Ten všeobecne v Teheráne riadil teroristické akcie na celom Strednom východe.

„Rovnako ako má právo na sebaobranu Izrael, tak ho majú aj Spojené štáty,“ uviedol Netanjahu vo svojom vyhlásení.

„Qassem Soleimani je zodpovedný za smrť ako amerických občanov, tak i mnohých ďalších nevinných ľudí a plánoval ďalšie takéto útoky,“ dodal izraelský premiér.

Netanjahu tiež pochválil prezidenta USA Donalda Trumpa, o ktorom izraelský premiér uviedol, že „si zaslúži všetok rešpekt za to, ako rýchlo, dôrazne a rozhodne konal“.

„Izrael stojí v boji za mier, bezpečnosť a sebaobranu, pri Spojených štátoch“ uzavrel Netanjahu.

Soleimani zostal do konca svojho života zarytým nepriateľom židovského štátu – zabezpečoval financovanie a výcvik teroristických skupín usilujúcich o zničenie Izraela – napríklad Hamasu a Palestínskeho islamského džihádu v pásme Gazy, Judei a Samárii. Soleimani sa tiež netajil svojou túžbou vymazať Izrael z mapy.

Po Soleimaniho atentáte komentoval Trump, vo svojom televíznom vystúpení, rolu generála v teroristických útokoch po celom svete.

Iránsky generál bol tiež kľúčovou postavou, ktorá podporovala brutálny režim Bašára Assada, ktorý počas krvavej občianskej vojny zabil stovky tisíc Sýrčanov.

Zdroj: World Israel News

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Číne sa sa zrútila časť diaľnice, incident neprežilo najmenej 24 ľudí

Zo svahu spadlo 18 áut.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *