Home / POLITIKA / Šéf Shin Bet varoval pred znižovaním platieb PA

Šéf Shin Bet varoval pred znižovaním platieb PA

Nadav Argaman údajne varoval ministrov pred dôsledkami zníženia platieb daňových príjmov PA.

 

Šéf Izraelskej bezpečnostnej agentúry ( Shin Bet ) Nadav Argaman v nedeľu varoval pred dôsledkami odpočítania finančných prostriedkov z peňazí prevedených Izraelom Palestínskej samospráve.

Podľa správy Baraka Ravid z Channel 13 News, Argaman počas diskusie kabinetu povedal, že krátenie finančných prostriedkov je legálne, ale tento krok by mohol mať negatívny dopad na vzťahy s Palestínskou samosprávou.

„Krátenie finančných prostriedkov by mohlo v tejto oblasti spôsobiť nepokoje,“ povedal údajne šéf Shin Bet ministrom kabinetu. „Vláda sa musí rozhodnúť, aké vzťahy chce s Palestínskou samosprávou mať.“

Izraelský bezpečnostný kabinet v nedeľu schválil návrh ministra obrany Naftaliho Benneta na zníženie o 149 miliónov šekelov (43 miliónov dolárov) z daňových prostriedkov, ktoré Izrael prevádza pre PA, kvôli 149 miliónom šekelov, ktoré PA vlani vyplatila rodinám teroristov.

Námestník ministra obrany Avi Dichter, ktorý zákon proti „Pay to Slay“ ( platbám za vraždy ) inicioval, že odpočíta platy teroristov z prostriedkov prevádzaných na PA, povedal: „Blahoželám ministrovi Bennett k predloženiu správy na schválenie kabinetu na základe zákona, ktorý sme V Knessetu spolu Yeshu Atidem a Elazar Sternom presadili. Príliš dlho sme Palestínskej samospráve umožňovali platiť platy teroristom. S tým už je – podľa zákona, ktorý sme v Knessetu schválili – koniec. ‚

Len ku dnešnému dňu Izrael zrovnal platby za to, čo bolo zaplatené palestínskym uväzneným teroristom, prepusteným väzňom a ich rodinám, vo výške 500 miliónov šekelov za rok 2018.

 

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *