Home / SLOVENSKO / Turista našiel nemecký granát z druhej svetovej vojny, polícia prehľadala aj okolie (foto)

Turista našiel nemecký granát z druhej svetovej vojny, polícia prehľadala aj okolie (foto)

21.12.2019 (Webnoviny.sk) – Granát nemeckej výroby ako pozostatok z druhej svetovej vojny našiel 48-ročný muž v lesnom poraste nad obcou Turčianky v okrese Partizánske. Informovala o tom krajská trenčianska polícia na sociálnej sieti.

„Muž našiel pri turistike podozrivý predmet, zhotovil fotografiu, z ktorej pyrotechnik určil, že ide o granát nemeckej výroby, vzor 39. Do príchodu pyrotechnika miesto nálezu zaisťovala hliadka Obvodného oddelenia z Partizánskeho. Pyrotechnik za dodržania bezpečnostných podmienok prezrel miesto ako aj blízke okolie, ktoré osobne označil oznamovateľ, detektorom kovov na vyhľadávanie kovov a munície,“ uviedla k prípadu polícia.

Počas vyhľadávania uvedeného granátu bol detektorom nájdený nefunkčný stabilizátor do delostreleckej míny. Podľa vyjadrenia polície delostrelecký stabilizátor míny nie je výbuchu schopný a nemá v sebe trhavinu.

Viac k témam: granát
Zdroj: Webnoviny.sk – Turista našiel nemecký granát z druhej svetovej vojny, polícia prehľadala aj okolie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *