Home / šport / Hokej / Tatar rozhodol o víťazstve Montrealu, Daňo triumfoval a „ostrovania“ dostali osem gólov (video)

Tatar rozhodol o víťazstve Montrealu, Daňo triumfoval a „ostrovania“ dostali osem gólov (video)

18.12.2019 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 18. decembra, 07:53

Tomáš Tatar strelil víťazný gól Montrealu na ľade Vancouveru v utorkovom zápase NHL. Presilovkovým gólom v 42. min Tatar poslal hostí do vedenia 2:1 a tí napokon zvíťazili 3:1. Konečný výsledok pečatil v ďalšej presilovke kapitán Shea Weber, oba góly prišili v rozpätí 1:34 min a domáci sa z tohto dvojitého úderu už nespamätali.

Tatar predviedol pri góle ukážkový blafák do forhendu, brankár Vancouveru Jacob Markström mu „skočil“ na túto fintu. Slovenský krídelník strelil 13. gól a dosiahol tridsiaty bod v tejto sezóne, zároveň potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča Canadiens. Zároveň bol aj dvakrát na trestnej lavici, jeho prvé vylúčenie ešte v úvodnej dvadsaťminútovke Canucks premenili na gól, ich jediný v zápase.

Dôležitým faktorom štvrtého víťazstva Montrealu za ostatných päť zápasov bol brankár Carey Price, ktorý sa s 38 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu. Zároveň si zapísal 335. víťazstvo profikariéry v NHL a preskočil Cama Warda na 23. priečke historického poradia úspešnosti brankárov.

Černák predviedol aj bodyček

Celkovo sa v utorok predstavili štyria slovenskí hokejisti, ale ďalší traja už nebodovali. Z víťazstiev sa tešili aj obranca Erik Černák v službách Tampy Bay a útočník Marko Daňo v tíme Columbusu. Tampa Bay zdolala Ottawu 4:3 po predĺžení gólom Anthonyho Cirelliho 19 sekúnd pred koncom nadstavenej päťminútovky.

Černák mal päť streleckých pokusov, čo bol druhý najvyšší počet z hráčov Lightning. Počas takmer 20 minút na ľade predviedol aj jeden bodyček a dve zablokované strely. Marko Daňo odohral po návrate do profiligy už dva zápasy a oba boli víťazné.

Jeho Columbus vyhral na ľade najslabšieho tímu súťaže Detroitu 5:3, Daňo odohral vo štvrtom útoku Blue Jackets 7:13 min s bilanciou 1 strela, 2 „hity„, 1 mínusový bod a ešte v prvej tretine bol aj na trestnej lavici za nedovolené bránenie.

Nyquist v drese Columbusu

„Hrali sme dobre až do konca zápasu. Keď sme v tretej tretine prestali korčuľovať, práve vtedy brankár Korpisalo predviedol veľké zákroky,“ pochválil svoj tím tréner Columbusu John Tortorella. Zápas v Little Caesars Arene mal aj zaujímavú sprievodnú zaujímavosť. Švédsky útočník Gustav Nyquist sa prvýkrát na tomto ľade predstavil ako hráč hosťujúceho tímu. Predtým odohral 481 duelov v drese Red Wings.

Domácim to ako hosť „osladil“ asistenciou pri jednom z gólov a tiež presným zásahom do prázdnej bránky. „Toto je niečo, čo si navždy zapamätám. V Detroite mi v prvej tretine pripravili pekné privítanie, toto miesto vždy zostane blízko môjho srdca po toľkých rokoch. Bolo pekné sem prísť a zvíťaziť,“ uviedol Gustav Nyquist pre nhl.com.

Môj deväťročný syn hrá niekedy tak, ako keby bol alergický na puk. Veľmi rýchlo sa ho zbavuje. Presne tak sme hrali dnes večer. Je to o sebavedomí a guráži. Pomôcť si v tom môžeme len my sami,“ zhodnotil tréner Detroitu Jeff Blashill.

Halák nechytal

Boston doma prehral s Los Angeles 3:4 po predĺžení, keď štrnástym gólom v sezóne rozhodol slovinský kapitán hostí Anže Kopitar. Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 21:29 min s bilanciou 1 strela, 1 „hit“ a 1 zablokovaná strela.

V bránke Bruins dostal prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom, Boston prehral šiestykrát z ostatných siedmich zápasov, predtým potiahol sériu ôsmich víťazstiev.

„Hrali sme dostatočne dobre na to, aby sme zvíťazili. Berieme však iba jeden bod. Opäť musíme prehodnotiť niektoré veci, ale sme v procese a je to lepšie ako pred dvoma týždňami,“ poznamenal tréner Bostonu Bruce Cassidy na webe NHL.

NHL – výsledky

utorok:

Boston – Los Angeles 3:4 po predĺžení (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)
*Zdeno Chára (Boston) odohral 21:29 min, 1 strela, 1 „hit„, 1 zablokovaná strela

Tampa Bay – Ottawa 4:3 po predĺžení (2:1, 1:2, 0:0 – 1:0)
*Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19:52 min, 5 striel, 1 „hit„, 2 zablokované strely

Detroit – Columbus 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
*Marko Daňo (Columbus) odohral 7:13 min, 1 strela, 2 „hity„, 2 trestné minúty, 1 mínusový bod

Vancouver – Montreal 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
*Tomáš Tatar (Montreal) odohral 14:40 min, 1 gól, 1 strela, 4 trestné minúty

Toronto – Buffalo 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)

New York Islanders – Nashville 3:8 (0:1, 3:4, 0:3)

Philadelphia – Anaheim 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Winnipeg – Carolina 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)

Calgary – Pittsburgh 1:4 (1:1, 1:4, 1:1)

San Jose – Arizona 2:3 (1:1, 2:2, 2:3)

Vegas – Minnesota 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatar rozhodol o víťazstve Montrealu, Daňo triumfoval a „ostrovania“ dostali osem gólov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *