Home / SLOVENSKO / Obvinených youtuberov vzali do väzby, ale Martin Daňo a Rudolf Vasky podali sťažnosť

Obvinených youtuberov vzali do väzby, ale Martin Daňo a Rudolf Vasky podali sťažnosť

16.12.2019 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 16. decembra, 18:44

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I v pondelok vzal do väzby obvinených Martina D. a Rudolfa V. Dôvodom je obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti, povedal novinárom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Proti rozhodnutiu podali obvinení sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Hovorca doplnil, že sťažnosť proti rozhodnutiu súdu podal aj prokurátor. Okresný súd totiž neakceptoval jeho návrh na väzbu pre Rudolfa V. aj z dôvodu hrozby úteku a pre Martina D. z dôvodu hrozby úteku a možnosti ovplyvňovania svedkov. Obvinených v prípade zastupujú rovnakí advokáti ako Mariana K. a Pavla R. v kauze falšovania zmeniek.

Pokračovací prečin výtržníctva

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie voči youtuberom Martinovi D. a Rudolfovi V. za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

Polícia o tom informovala cez víkend s dodatkom, že v prípade ďalších dvoch čiastkových útokov tohto prečinu bolo voči obvinenému Martinovi D. vznesené obvinenie ako samostatnému páchateľovi a v prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania.

Obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom počítačovej siete.

Neoprávnené vratky DPH

„Následne vyšetrovateľ spojil na spoločné konanie k tejto trestnej veci aj niektoré ďalšie skutky obvineného M. D. Po piatkovom zadržaní oboch osôb a vykonaní potrebných procesných úkonov spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby,“ uviedla v sobotu polícia.

Martin D. momentálne čelí aj obvineniu za daňový delikt, konkrétne neoprávnené vratky DPH. Rudolfa V. v lete neprávoplatne odsúdili na podmienečný trest za prečin násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania.

V roku 2015 totiž v rozhlasovom vysielaní hovoril o „roxorovej revolúcii“, pričom spomínal zoznam osôb, ktoré majú byť ubité. Proti verdiktu sa Rudolf V. odvolal.

Viac k témam: súd, väzba, youtube
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinených youtuberov vzali do väzby, ale Martin Daňo a Rudolf Vasky podali sťažnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *