Home / SVET / Indická vláda nekoná v boji proti sexuálnemu násiliu, poukazovanie na tento problém jej vadí

Indická vláda nekoná v boji proti sexuálnemu násiliu, poukazovanie na tento problém jej vadí

14.12.2019 (Webnoviny.sk) – Nepriateľom číslo jedna súčasnej indickej nacionalistickej vlády sa stal popredný predstaviteľ opozičného Indického národného kongresu (INC) Rahúl Gándhí, a to len zato, že kritizoval nečinnosť vlády v boji proti sexuálnym násilníkom. Indický parlament, ovládaný vládnucou Indickou ľudovou stranou (BJP) premiéra Naréndru Módího, v piatok niekoľko hodín rokoval o tom, ako zakročiť proti Gándhíovi, ktorý podľa vládnych poslancov prílišným upozorňovaním na túto problematiku robí krajine hanbu v zahraničí.

Znásilnené a podpálené ženy

Niektorí vládni poslanci dokonca argumentovali, že upozorňovaním na tento problém opoziční politici údajne len podnecujú občanov k páchaniu ďalších znásilnení.

Svet v posledných týždňoch zostal opakovane v šoku po viacerých brutálnych znásilneniach v Indii. Pred dvoma týždňami skupina mužov na okraji mesta Hajdarabád znásilnila 27-ročnú veterinárku, ktorú páchatelia potom zabili a jej telo spálili.

Len niekoľko dní nato v štáte Uttarpradéš na severe Indie podpálili ženu, práve keď išla na súdne pojednávanie v prípade jej znásilnenia, ku ktorému došlo v marci. Žena utrpela popáleniny na 90 percentách tela a po niekoľkých hodinách skonala v nemocnici po tom, čo utrpela infarkt.

Zvláštna havária dvoch áut

Do tretice, v pondelok sa má začať súd s jedným z poslancov vládnej BJP, ktorý je tiež obvinený zo znásilnenia. V tomto prípade sa aj po znásilnení odohralo viacero veľmi vážnych udalostí. Žena, ktorá politika vládnucej strany žaluje za znásilnenie, len o vlások unikla smrti, keď do jej auta vrazilo iné vozidlo.

Dvaja jej rodinní príslušníci, sediaci s ňou v aute, haváriu neprežili. Prirodzene, hneď vyvstalo podozrenie, že havária nebola náhodná.

Rahúl Gándhí, ktorý bol donedávna predsedom Indického národného kongresu, v posledných dňoch opakovane spomínal aj tento prípad, vyzýval na jeho dôsledné vyšetrenie, a pýtal sa premiéra, prečo sa k nemu nevyjadruje. Zrejme aj preto sa stal terčom masívnej kampane zo strany vládnucej BJP.

Viac k témam: sexuálne násilie
Zdroj: Webnoviny.sk – Indická vláda nekoná v boji proti sexuálnemu násiliu, poukazovanie na tento problém jej vadí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinské útoky dronmi narušili 14 percent kapacity ruskej rafinácie ropy, Rusko bolo nútené zastaviť jej export

Dodávky elektriny pre civilistov aj armádu však narušili zanedbateľne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *