Home / SVET / Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta

Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta

12.12.2019 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská polícia zatkla niekoľkých podozrivých z vraždy prominentného žurnalistu Pavla Šeremeta, ktorý zahynul pri výbuchu jeho auta v centre Kyjeva v júli 2016. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však v súvislosti so štvrtkovými zatknutiami uviedol, že vyšetrovatelia ešte nevedia, kto si vraždu objednal. Medzi zatknutými sú známi vojnoví veteráni, ktorí bojovali proti proruským separatistom na východe Ukrajiny.

Jeden z podozrivých, Andrij Antonenko, informoval o svojom zatknutí na Facebooku. Rockový hudobník Antonenko slúžil ako seržant špeciálnych síl v bojoch na východe Ukrajiny. Ďalšími zatknutými sú Julia Kuzmenková, doktorka, ktorá pomáhala vojakom na východe krajiny ako dobrovoľníčka, a Jana Dugarová, vojačka, ktorá bojovala proti separatistom.

Zástupca šéfa ukrajinskej polície Jevhen Kovaľ informoval, že Antonenka a Kuzmenkovú obvinili z pripevnenia výbušného zariadenia pod žurnalistovo auto. Uviedol, že vyšetrovatelia vychádzali zo záznamov z bezpečnostných kamier a z ďalších dôkazov. Polícia identifikovala ďalších dvoch podozrivých, ktorí sú v súčasnosti vo väzení pre iné trestné činy. Formálne ich však ešte z účasti na zavraždení novinára neobvinili.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *