Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Nissan nenahlásila všetky odmeny pre bývalého šéfa, regulátor navrhuje pokutu

Automobilka Nissan nenahlásila všetky odmeny pre bývalého šéfa, regulátor navrhuje pokutu

10.12.2019 (Webnoviny.sk) – Japonský regulátor dohliadajúci na trh s cenným papiermi odporúča pokutovanie automobilky Nissan sumou 2,4 mld. jenov (JPY) preto, že nenahlásila všetky odmeny pre svojho bývalého šéfa Carlosa Ghosna. Japonská Komisia pre dohľad nad cennými papiermi a burzami v utorok oznámila, že uloženie pokuty odporučila vládnej Agentúre pre finančné služby. Spoločnosť Nissan Motor Co. uviedla, že pokutu akceptuje a už v máji urobila nápravu vo svojich dokumentoch týkajúcich sa cenných papierov.

Carlosa Ghosna zatkli v novembri minulého roka, ale v súčasnosti je na slobode na kauciu. Je obžalovaný z nedostatočného hlásenia svojich odmien a z ďalšieho zneužitia postavenia. Ghosn však tvrdí, že je nevinný.

Podľa jeho advokátov obžaloba voči nemu je výsledkom vymyslených obvinení pochádzajúcich zo spiknutia predstaviteľov Nissanu, predstaviteľov vlády a prokuratúry s cieľom zbaviť Ghosna funkcie, aby sa predišlo užšiemu spojeniu Nissanu a jeho partnerskej francúzskej automobilky Renault.

(1 EUR = 120,15 JPY)

Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Nissan nenahlásila všetky odmeny pre bývalého šéfa, regulátor navrhuje pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *