Home / šport / Ostatné športy / Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje

Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov siahali po prekvapení v rámci 9. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“. V pondelkovom stretnutí 9. kola A-skupiny vyhrávali po prvom polčase nad RK Vardar Skopje, ale severomacedónskemu obhajcovi prvenstva napokon podľahli 26:28 (17:13). Touto prehrou uzavreli svoje účinkovanie v základnej fáze súťaže.

Stretnutie malo v prvom polčase prekvapujúci priebeh. Domáci sa ani raz nedostali do vedenia, naopak v závere úvodného dejstva mali štvorgólové manko.

Dávid Michalka po zmene strán zvýšil už na 18:13 pre Šarišanov, ale Vardar už v 39. min vyrovnal na 18:18 a do vedenia ho v 44. min prvýkrát poslal Čupič (21:20). Vzápätí vyhrávali Skopjania 24:21, ale hostia v 55. min Rečičárom vyrovnali na 25:25. Následne však domáci trikrát skórovali a rozhodli o osude duelu. Najlepším strelcom Tatrana bol so 6 gólmi Slovinec Januš Lapajne.

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po desiatich vystúpeniach vyrovnanú bilanciu 5 výhier – 5 prehier a v tabuľke „áčka“ si držia 3. miesto so ziskom 15 bodov. Úradujúcemu slovenskému majstrovi sa nepodarilo priamo postúpiť do marcového štvrťfinále (miestenku v ňom majú prvé dva tímy zo skupín), a tak si vo februári zahrá o účasť v ňom.

V play-off sa hrá klasickým pohárovým systémom doma – vonku, na záver príde v apríli na rad turnaj Final 4 so semifinále a zápasmi o konečné umiestnenie.

SEHA Gazprom League 2019/2020

A-skupina – 9. kolo – pondelok

RK Vardar Skopje (Sev. Maced.) – Tatran Prešov (SR) 28:26 (13:17)
Najviac gólov: Atman a Šiškariov po 5, Čupič 5/2 – Lapajne 6/1

Viac k témam: SEHA League
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *