Home / SVET / Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov

Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Páchateľ série sexuálnych útokov na 11 žien a detí naprieč Anglickom dostal v pondelok 33 doživotných trestov. Obete Josepha McCanna mali 11 až 71 rokov a zahŕňali tri ženy, ktoré uniesol z ulice ohrozujúc ich nožom a opakovane znásilnil. V piatok ho súd v Londýne uznal vinným z 37 trestných činov.

Sudca Andrew Edis označil 34-ročného McCanna za „hrozbu pre deti“, „pedofila“ a „klasického psychopata“. Ako uviedol, odsedieť si musí minimálne tridsať rokov. Zároveň vyzval na systematické a nezávislé vyšetrenie toho, prečo štát nedokázal ochrániť jeho obete.

Usvedčeného lupiča omylom prepustili z väzenia vo februári a ten začal následne pod vplyvom kokaínu a vodky vyčíňať. Séria útokov odštartovala v apríli vo Watforde a pokračovala v Londýne, Veľkom Manchestri a Cheshire v časovom rozpätí dvoch týždňov. Zatkli ho 6. mája, keď ho policajný vrtuľník lokalizoval ukrytého na strome v Cheshire.

Viac k témam: sexuálne násilie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *