Home / šport / Ostatné športy / Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky

Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky vo florbale uspeli vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Neuchateli, v pondelkovom súboji základnej B-skupiny zdolali Lotyšky 7:5. Napriek tomu, že Slovenky viedli po druhej tretine už 6:2, bol zápas mimoriadne dramatický, keďže ich súperky v tretej časti skorigovali na priebežných 5:6.

Ziskom dvoch bodov slovenské hráčky nechali zabudnúť na sobotňajší debakel 1:23, ktorý im uštedrili favorizované obhajkyne titulu Švédky.

Ďalšími súperkami budú Češky

V priebežnej tabuľke B-skupiny majú Slovenky na svojom konte dva body rovnako ako Švédky a Češky, tie však čaká ešte vzájomný zápas v pondelok večer.

Ďalšími súperkami slovenských florbalistiek v B-skupine budú v utorok 10. decembra od 16.30 h Češky. Ak Slovenky chcú postúpiť priamo do štvrťfinále, musia v skupine skončiť na 1. alebo 2. mieste, v opačnom prípade ich čaká osemfinále.

Slovenské hráčky mali dobrý vstup do stretnutia a od 3. min viedli gólom Michaely Šponiarovej. Po prvej tretine slovenský tím viedol 3:1 a po druhej 5:2. Keď v 46. min opäť Šponiarová upravila už na 6:2, zdalo sa, že tím spod Tatier dosiahne pohodlný triumf.

Cenné dva body

Opak bol pravda, keďže lotyšské hráčky v rozpätí 195 sekúnd strelili tri góly a prehrávali už len o jeden zásah. Kristína Hudáková však potom pridala poistku a keď necelé dve minúty pred koncom III. tretiny videoanalýza nepriznala presný zásah pre Lotyšky, Slovenky si pripísali cenné dva body.

Slovenské reprezentantky cestovali do Švajčiarska s cieľom minimálne obhájiť piate miesto z „domáceho“ svetového šampionátu spred dvoch rokov.

V porovnaní s MS 2017 síce prešiel slovenský tím výraznou obmenou, ale aj v omladenej verzii s viacerými 16-ročnými hráčkami si trúfa na prienik medzi najlepšie kolektívy na svete.

Majstrovstvá sveta žien vo florbale – Neuchatel (Švaj.)

B-skupina

Slovensko – Lotyšsko 7:5 (3:1, 2:1, 2:3)
Góly: 3. a 46. M. Šponiarová, 18. a 56. K. Hudáková, 20. P. Hudáková, 38. Ferenčíková, 38. Belicová – 51. a 52. Gaugerová, 5. Roziteová, 25. Grapenová, 49. Pavlovská

Tabuľka B-skupiny:

1. Švédsko 1 1 0 0 23:1 2
2. Česko 1 1 0 0 14:2 2
3. Slovensko 2 1 0 1 8:28 2
4. Lotyšsko 2 0 0 2 7:21 0

Viac k témam: Majstrovstvá sveta vo florbale žien
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *