Home / SLOVENSKO / Fico a Pellegrini sa podľa Trubana boja volieb, sú ochotní porušovať ústavu a vytvárať koalíciu s fašistami

Fico a Pellegrini sa podľa Trubana boja volieb, sú ochotní porušovať ústavu a vytvárať koalíciu s fašistami

4.12.2019 (Webnoviny.sk) – Koalícia strán Progresívne Slovensko/Spolu – občianska demokracia (PS/Spolu) podá ústavnú sťažnosť na postup vládnej koalície, ak v stredu na mimoriadnej schôdzi zablokuje prerokovanie opozičných návrhov.

Kritika Ficovho návrhu

Na tlačovej konferencii to vyhlásil predseda strany Spolu Miroslav Beblavý. Sťažnosť reaguje na procedurálny návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorým sa vylúčila z programu 53. schôdze NR SR drvivá väčšina návrhov v prvom čítaní.

„Zasadanie parlamentu sa podľa ústavy končí len uplynutím volebného obdobia alebo jej rozpustením. Volebné obdobie sa neskončilo, parlament nikto nerozpustil. Ak vládna väčšina opäť odsabotuje rokovania o našich návrhoch, obrátime sa na ústavný súd,“ uviedol Beblavý.

Parlament sa nezaoberá viacerými návrhmi

Podľa volebného lídra PS/Spolu Michala Trubana sa ukazuje, že Fico s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) sa boja volieb a sú ochotní porušovať ústavu a vytvárať koalíciu „s fašistami“.

Národná rada sa na aktuálnej 53. schôdzi nezaoberá výraznou väčšinou návrhov, ktoré sú v prvom čítaní. Fico svoj návrh odôvodnil vytvorením dostatočného časového priestoru na rokovanie o štátnom rozpočte, ktorý plénum v utorok schválilo.

Predseda Smeru-SD predložil návrh v mene troch koaličných poslaneckých klubov.

Viac k témam: predseda strany Smer-SD, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico a Pellegrini sa podľa Trubana boja volieb, sú ochotní porušovať ústavu a vytvárať koalíciu s fašistami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *