Home / šport / Hokej / Video: Pastrňák v NHL napodobnil Jágra, Chára v minisúboji zdolal Tatara

Video: Pastrňák v NHL napodobnil Jágra, Chára v minisúboji zdolal Tatara

2.12.2019 (Webnoviny.sk) – Traja slovenskí hokejisti si zahrali v nedeľňajších zápasoch NHL a jeden sa tešil z víťazstva svojho tímu. V slovenskom minisúboji Boston s kapitánom Zdenom Chárom zdolal Montreal s Tomášom Tatarom 3:1. Dallas v zostave s Andrejom Sekerom prehral na ľade Minnesoty 2:3 po samostatných nájazdoch.

Boston a Montreal sú dva tradičné tímy NHL, ale momentálne dva rozdielne hokejové svety. Zatiaľ čo Bruins v tíme s najlepším strelcom NHL Davidom Pastrňákom natiahli sériu víťazstiev na sedem a so 43 bodmi sú na čele súťaže, Canadiens sa po ôsmom zápase bez víťazstva prepadli na jedenástu priečku na Východe. Boston má schopnosť otáčať nepriaznivý stav a podarilo sa mu to aj v nedeľu.

Výstavná strela Pastrňáka

Hostia viedli v TD Garden až do 47. min zásluhou gólu Joela Armiu 1:0. Útočník Montrealu skóroval už po necelých dvoch minútach, keď za bránkou súpera vzal puk Chárovi a bekhendom prekonal Tuukku Raska v bránke „medveďov“.

V tretej tretine však Pastrňák 25. zásahom v sezóne vyrovnal, keď výstavnou strelou od žŕdky prekonal Coreyho Pricea. Víťazný gól Bruins strelil v 51. min David Backes, ktorý sa vrátil na súťažný ľad po 13 zápasoch a zahral si prvýkrát od 2. novembra.

Kapitán Chára odohral 18:35 min s bilanciou 2 strely, 1 „hit“, 2 zablokované strely. Tatar na druhej strane počas 13:46 min dvakrát vystrelil a pridal aj dva bodyčeky.

Boston doma ešte neprehral

Stále platí, že Boston je jediný tím v ročníku 2019/2020, ktorý doma neprehral v riadnom hracom čase. Český útočník Pastrňák dosiahol 25. gól sezóny, potreboval na to iba 27 zápasov.

Takýto strelecký zápis sa naposledy predtým podaril jeho slávnemu krajanovi Jaromírovi Jágrovi v sezóne 1996/1997. Vtedy mal na konte dokonca 27 gólov v rovnakom počte zápasov. „Momentálne je to najlepší hráč ligy, respektíve sa vie najlepšie predať,“ povedal o Pastrňákovi tréner Bostonu Bruce Cassidy.

„Som súčasťou skvelého tímu, ktorému sa darí. Pre mňa sa po týchto slovách trénera nič nemení. Musím skloniť hlavu a naďalej tvrdo pracovať,“ oponoval Pastrňák, cituje ho twitter Bostonu Bruins.

Koivu odohral 1000. zápas

Minnesota zdolala Dallas 3:2 po nájazdoch a fínsky kapitán Miiko Koivu štýlovo oslávil tisíci zápas v NHL. Najprv v presilovke prihral Kevinovi Fialovi na prvý gól zápasu, čo bol jeho sedemstý bod v NHL. V záverečných samostatných nájazdoch si potom bekhendovým blafákom vychutnal Bena Bishopa a rozhodol o víťazstve Minnesoty. Wild zároveň predĺžili svoju bodovú sériu na deväť zápasov.

Obranca Dallasu Sekera absolvoval na ľade 16:49 min s výkazom 1 „hit“, 1 zablokovaná strela. „Je to ako každý iný zápas, ale pre mňa zároveň výnimočný. Snažil som si to dnes večer čo najviac vychutnať,“ povedal 36-ročný rodák z Turku Koivu. Jeho starší brat Saku Koivu odohral v NHL 1124 zápasov. Spolu sa stali iba šiestou súrodeneckou dvojicou, z ktorej každý absolvoval v profilige minimálne tisícku zápasov.

V kanadskom súboji Vancouver podľahol Edmontonu 2:3. Na ľade Rogers Areny úradovali dvaja najproduktívnejší hráči NHL Connor McDavid a Leon Draisaitl. Kanaďan McDavid sa vďaka dvom asistenciám dostal na 51 bodov a Nemec Draisaitl vďaka dvom gólom na 50 bodov. Syn trénera HC Košice vo dvoch presilovkách otočil nepriaznivý stav z 1:2 na 3:2 a zabezpečil Edmontonu ďalšie dva body. Lepší ako Oilers sú v Západnej konferencii iba obhajcovia titulu St. Louis Blues.

Výsledky – NHL

nedeľa

Minnesota – Dallas 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
* Andrej Sekera (Dallas) odohral 16:49 min, 1 „hit“, 1 zablokovaná strela

Boston – Montreal 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
* Zdeno Chára (Boston) odohral 18:35 min, 2 strely, 1 „hit“, 2 zablokované strely
* Tomáš Tatar (Montreal) odohral 13:46 min, 2 strely, 2 „hity“

Vancouver – Edmonton 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Pastrňák v NHL napodobnil Jágra, Chára v minisúboji zdolal Tatara © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *