Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová má štartové číslo 7 (Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Killington)

Petra Vlhová má štartové číslo 7 (Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Killington)

30.11.2019 (Webnoviny.sk) – Svetový pohár v alpskom lyžovaní pokračuje v sobotu obrovským slalomom v americkom Killingtone. Na štarte nechýba ani Petra Vlhová. Prvé kolo sa ide od 15.45 SEČ a druhé má štart o siedmej večer nášho času.

Po nevydarenom úvode sezóny v obrovskom slalome v rakúskom Söldene a predčasnej rozlúčke z líderskej pozície v 2. kole slalomu vo fínskom Levi nastal čas na reparát. Slovenská lyžiarka má na to v Killingtone dva pokusy – okrem sobotňajšieho obrovského slalomu sa v nedeľu pôjde aj slalom.

Vlhová sa v Killingtone predstavila aj v predchádzajúcich troch rokoch, odkedy Svetový pohár prvýkrát zavítal do tohto zimného strediska v americkom štáte Vermont. Ambiciózna Liptáčka už na miestnych svahoch dosiahla dve druhé a jedno piate miesto v slalome, v obrovskom slalome to zatiaľ najvyššie dotiahla vlani na siedmu priečku.

Všeobecne sa očakáva ďalší diel jej súboja s fenomenálnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá sa stala víťazkou slalomu v Levi. Shiffrinová je zatiaľ na domácom snehu v slalome stopercentná, na konte má víťazný hetrik z rokov 2016 – 2018. V obrovskom slalome zatiaľ na domáce víťazstvo čaká.

Preteky SP žien na východe USA sa vlani tešili veľkej diváckej obľube, priamo v dejisku si ich pozrelo počas dvoch dní až 39 000 ľudí.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2019/2020

Killington

1. kolo (od 15.45 SEČ)

online

Petra Vlhová má štartové číslo 7 a Mikaela Shiffrinová má trojku.

Viac k témam: Killington, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová má štartové číslo 7 (Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Killington) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *