Home / POLITIKA / IDF útočí v Gaze

IDF útočí v Gaze

Potom, čo boli na juh Izraela vypálené dve rakety, útočia IDF na ciele v Gaze. Okolo polnoci bol vyhlásený falošný poplach v Ashkelone.

 

Potom, čo boli vypálené dve rakety na južný Izrael, zaútočila IDF v noci na stredu na ciele v pásme Gazy.

Hovorca IDF uviedol, že stíhacie lietadlá IDF zasiahli v južnom pásme Gazy rad cieľov teroristov Hamasu.

Medzi cieľmi bolo aj miesto na výrobu zbraní.

IDF považuje teroristickú organizáciu Hamas zodpovednou za udalosti, ktoré sa v pásme Gazy dejú a pochádzajú z neho. Hamas ponesie za kroky namierené proti izraelským civilistom dôsledky, uvádza vyhlásenie IDF.

Okolo polnoci sa v Ashkelone rozozneli sirény červeného poplachu, po preskúmaní bolo ale jasné, že ide o falošný poplach.

Utorok večer okolo 20:50 hod. bolo počuť sirény v Sderot a v komunitách v okrese Shaar Hanegeva. Jednu z dvoch rakiet vystrelených z pásma Gazy zachytil Iron Dome.

Neskôr večer komentoval raketový útok na juhu aj predseda vlády Benjamin Netanjahu.

Ak si niekto v Gaze myslí, že môže po operácii Čierny pás zdvihnúť hlavu – mýli sa. Budeme reagovať na akýkoľvek útok proti nám a budeme aj naďalej udržiavať bezpečnosť Izraela na všetkých frontoch.

Starosta Sderot Alon David vyzval Netanjahua, aby v reakcii na raketovú paľbu na jeho mesto nariadil priamu vojenskú akciu.

Pán premiér Benjamín Netanjahu, dva týždne ste nariaďoval rozptýliť tikajúce bomby v Gaze. Dnes večer boli na Sderot vypálené dve rakety.

Pokiaľ si nevyžiadate silnú a pevnú reakciu na zlikvidovanie jednotky, ktorá na nás tie rakety odpálila, potom len svojou nedostatočnou reakciou dokazujete, že dávate Hamasu a Džihádu imunitu,‘ pokračoval Davidom.

 

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci sú radi ak za deň vypália z húfnice tridsať delostreleckých granátov, aj to je už luxus

Na začiatku ruskej invázie dokázali vystreliť na ruské pozície až sto delostreleckých granátov denne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *