21.11.2019 (Webnoviny.sk) – Aj v reštauračnom vozni sa môžete cítiť ako v modernej trendovej reštaurácii. Reštauračné služby v diaľkových vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) sa tešia veľkej obľube. Spoločne so svojím partnerom spoločnosťou Wagon Slovakia Košice (WGS), ktorý reštauračné vozne prevádzkuje, sa národný dopravca rozhodol ich ponuku zmodernizovať a zatraktívniť. Do pilotnej prevádzky sa tak dostáva prvý reštauračný vozeň, ktorý okrem absolútne nového jedálneho lístka prináša celkom nový moderný koncept služieb.
Deň na cestách môžete odštartovať čerstvými raňajkami v podobe klasickej praženice, kompletnými anglickými raňajkami či dokonca vločkami s bielym jogurtom a so sezónnym ovocím. K tomu si môžete dopriať výborné talianske espreso alebo 100 % džús. Ak máte chuť na hlavné jedlo, skúste tekvicové rizoto s parmezánom, hovädzie teriyaki alebo čerstvý šalát s kozím syrom. Prosíte si len polievku? Veríme, že vás poteší ázijská Pho-Bo, zemiakovo gaštanový krém alebo tradičná fazuľová.
Okrem „prekopaného“ menu prichádza aj mobilbar s kompletne novým vybavením, ktorý vás obslúži priamo na mieste, kde sedíte. Cestujúci si z neho môžu objednať nielen rôzne pochutiny, ale aj sýtejšie jedlá, napríklad sushi či americký BBQ hotdog a, samozrejme, nápoje vrátane obligátneho čerstvo pripraveného presíčka.
„V rámci inovácií sme sa rozhodli priniesť do reštauračných vozňov novinky inšpirované svetovou gastronómiou. Štandard stravovacích služieb vo vlakoch tak chceme posunúť na vyššiu úroveň a navrhnutými zmenami zvýšiť komfort pre cestujúcu verejnosť. V prípade zavedených zmien je pre cestujúcich atraktívna najmä novinka, a to ponuka snack menu v celom vlaku, nielen v reštauračnom vozni. Keďže sme v testovacej fáze, našou snahou je novo poskytnuté služby doladiť čo najlepšie, preto budeme vďační, ak nám dajú cestujúci spätnú väzbu,“ približuje Alžbeta Gajdošová Keruľová, hovorkyňa WGS.
Inovované menu a nové služby nájdete každý deň vo vlaku IC 44/45, ktorý vychádza z Košíc o 07:11 a smeruje do Viedne cez Bratislavu. Spiatočnú cestu môžete v novom reštauráku absolvovať o 14:42 z Viedne, s odchodom z Bratislavy o 16:06 a s príchodom do Košíc o 20:42.
„Verím, že sa tento test nášmu partnerovi osvedčí. Naše IC vlaky využíva čoraz viac ľudí a ich ekonomika sa stále zlepšuje. Verím, že tento rok už budú štátom nedotované vlaky ZSSK v zisku a vďaka našim partnerom budeme môcť nové menu ponúknuť aj v ostatných IC-čkach,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.
Služby i menu sú stále v testovacej prevádzke a neustále sa dolaďujú. ZSSK i WGS preto cestujúcich vyzývajú, aby po otestovaní napísali svoje pozitívne, prípadne i kritickejšie postrehy na emailovú adresu gr@wgske.sk.
Inzercia
Viac k témam: PR, ZSSK, ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Sushi, hovädzie teriyaki s ryžou i zemiakovo-gaštanový krém: ZSSK testuje nové menu a služby © SITA Všetky práva vyhradené.