Home / šport / Tenis / Tenisoví velikáni Andy Murray aj Novak Djokovič by radi štartovali na OH 2020 v Tokiu

Tenisoví velikáni Andy Murray aj Novak Djokovič by radi štartovali na OH 2020 v Tokiu

20.11.2019 (Webnoviny.sk) – Brit Andy Murray aj Srb Novak Djokovič by chceli v lete 2020 štartovať na olympijských hrách v japonskom Tokiu. Potvrdili to v stredu v španielskom Madride po svojich singlových zápasoch v základných skupinách finálového turnaja Davisovho pohára.

„Veľmi rád by som sa predstavil v Tokiu,“ povedal Andy Murray a Novak Djokovič sa vyjadril, že olympijské hry sú u neho „veľmi vysoko v zozname prianí na budúci rok“.

Murray dvakrát zlatý

Andy Murray je dvojnásobný olympijský šampión a trojnásobný grandslamový víťaz. V januári 2019 podstúpil operáciu bedra a napriek tomu, že mu hrozil koniec kariéry, vrátil sa na súťažné dvorce a v októbri si pripísal aj jeden turnajový triumf.

„Vždy som veľmi rad reprezentoval svoju vlasť,“ poznamenal olympijský víťaz z Londýna 2012 aj Ria de Janeiro 2016. „Prajem si, aby som bol zdravý a moje telo bolo pripravené na záťaž,“ vyhlásil. Už skôr avizoval prianie štartovať na OH 2020 aj skúsený Švajčiar Roger Federer.

Djokovič má bronz

„Chcem zostať zdravý a reprezentovať Srbsko na olympijských hrách. V tomto roku som do svojho programu zaradil turnaj v Tokiu a vyhral som ho. Olympijské súťaže sa uskutočnia na rovnakých kurtoch, ktoré vyhovujú môjmu hernému štýlu,“ povedal v stredu 32-ročný Djokovič.

„Olympiáda je vždy niečo výnimočné. Je super byť raz za štyri roky súčasťou historického športového podujatia. Nikde inde nemáte šancu stretnúť sa s elitnými športovcami z celého sveta v rôznych odvetviach, môžete s nimi večerať a vymieňať si skúsenosti,“ dodal.

Olympijský turnaj je jediné tenisové podujatie, z ktorého Srb ešte nemá titul. Pod piatimi kruhmi však získal bronz na OH 2008 v čínskom Pekingu.

Viac k témam: OH 2020 Tokio
Zdroj: Webnoviny.sk – Tenisoví velikáni Andy Murray aj Novak Djokovič by radi štartovali na OH 2020 v Tokiu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *