Home / SVET / Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách

Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách

15.11.2019 (Webnoviny.sk) – Severná Kórea dala Južnej Kórei ultimátum, že strhne všetky hotely a ďalšie zariadenia postavené Juhokórejčanmi v letovisku v Diamantových horách, pokiaľ budú naďalej ignorovať ich požiadavky, aby prišli a vypratali ich. Stanovisko prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo letovisko navštívil severokórejský líder Kim Čong-un a nariadil zbúranie tamojších stavieb, ktoré označil za „zašlé“ a postrádajúce národný charakter. Zároveň vyhlásil, že Sever si miesto obnoví po svojom.

Dôvodom týchto krokov je pravdepodobne frustrácia Pchjongjangu z toho, že Soul nechce porušiť medzinárodné sankcie a obnoviť zájazdy do oblasti. Sever doteraz odmietol všetky návrhy Juhu, aby o veci viedli rokovania alebo mohli vyslať delegáciu, ktorá by miesto preskúmala.

Letovisko bolo v minulosti považované za symbol spolupráce medzi Pchjongjangom a Soulom. Juh zájazdy do oblasti zrušil v roku 2008, keď tam severokórejský vojak zastrelil juhokórejského turistu.

Viac k témam: hotely, Južná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *