Home / SVET / Labouristi nezahlasujú za predčasné voľby, pokiaľ Johnson nesplní ich podmienku

Labouristi nezahlasujú za predčasné voľby, pokiaľ Johnson nesplní ich podmienku

25.10.2019 (Webnoviny.sk) – Britská hlavná opozičná strana bude blokovať plány premiéra Borisa Johnsona na predčasné voľby, pokiaľ nevylúči možnosť odchodu Londýna z Európskej únie (EÚ) bez dohody. Johnson vo štvrtok povedal, že parlamentu dá dodatočný čas na diskusiu o ním vyrokovanej brexitovej zmluve s úniou, pokiaľ poslanci schvália predčasné voľby na 12. decembra.

Hovorkyňa Labouristickej strany pre domáce záležitosti Diane Abbot v piatok uviedla, že jej strana nebude hlasovať za voľby, pokiaľ vláda nebude garantovať, že nedôjde k brexitu bez dohody, pretože labouristi Johnsonovi nedôverujú.

Chceme vedieť, že nejakým nedopatrením nevyjdeme z EÚ bez dohody, pretože už nejaký čas hovoríme, že vystúpenie z EÚ bez dohody by bolo absolútne katastrofálne,“ povedala Abbot pre mediálnu spoločnosť BBC.

Bez podpory labouristov Johnson nezíska v parlamente potrebné dve tretiny hlasov na vyhlásenie predčasných volieb. Tie sú podľa Johnsona jediný spôsob, ako dostať krajinu z chaosu zapríčineného neschopnosťou súčasného parlamentu a vlády dohodnúť sa na podobe brexitu.

Viac k témam: Brexit, predčasné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Labouristi nezahlasujú za predčasné voľby, pokiaľ Johnson nesplní ich podmienku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *