Home / SVET / Ruská a srbská armáda budú nacvičovať odrazenie potenciálneho vzdušného útoku

Ruská a srbská armáda budú nacvičovať odrazenie potenciálneho vzdušného útoku

24.10.2019 (Webnoviny.sk) – Ruská armáda previezla letecky do Srbska svoje najmodernejšie systémy protivzdušnej obrany, aby tam poslúžili pri spoločných vojenských cvičeniach. Išlo doteraz o jej prvú operáciu tohto druhu. Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že protilietadlový raketový systém dlhého dosahu S-400 a protilietadlový systém krátkeho dosahu Pancir-S1 dopravili do Srbska na cvičenie s názvom Slovanský štít 2019.

Počas manévrov budú ruské a srbské sily nacvičovať odrazenie potenciálneho vzdušného útoku, spresnilo ministerstvo. Prvá časť cvičení sa konala už v septembri v južnom Rusku.

Srbsko udržuje úzke kontakty s tradičným spojencom Ruskom napriek tomu, že sa oficiálne uchádza o členstvo v Európskej únii. Balkánska krajina sa odmietla pripojiť k západným sankciám uvaleným na Rusko z dôvodu Ukrajiny a navyše prisľúbila, že nevstúpi do Severoatlantickej aliancie.

Viac k témam: protilietadlový raketový systém S-400, ruská armáda, vojenské cvičenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská a srbská armáda budú nacvičovať odrazenie potenciálneho vzdušného útoku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Maďarský úrad na ochranu štátnej suverenity začal prešetrovať činnosť Transparency International

Organizácia uviedla, že úradu vyhovie, ale vyjadrila presvedčenie, že existencia úradu je protiústavná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *