Home / SVET / Strana Právo a Spravodlivosť žiada prepočítanie hlasov, vo voľbách prišla o kreslá v Senáte

Strana Právo a Spravodlivosť žiada prepočítanie hlasov, vo voľbách prišla o kreslá v Senáte

22.10.2019 (Webnoviny.sk) – Poľská vládna strana, ktorá prišla o kreslá v Senáte a stratila nad ním kontrolu, žiada prepočítanie hlasov týkajúcich sa šiestich mandátov. Hovorca strany Právo a spravodlivosť (PiS) Radoslaw Fogiel povedal, že si uplatňujú právo na prepočítanie hlasov v okresoch, kde boli tesné výsledky a mnoho neplatných hlasov.

Kritici strany vyjadrili obavy nad tým, že sa vládni konzervatívci snažia spochybniť výsledky volieb. Líder centristickej opozičnej strany Občianska platforma (PO) Grzegorz Schetyna v utorok obvinil vládnu stranu, že nechce akceptovať „vôľu voličov„.

PiS si udržala kontrolu nad vplyvnejšou dolnou komorou, ale jej tesná strata Senátu by jej mohla skomplikovať schvaľovanie zákonov a ovládanie kľúčových štátnych orgánov.

Parlamentné voľby sa v Poľsku konali 13. októbra. PiS má po novom v 100-člennom Senáte len 48 zástupcov. Doteraz ich tam mala 61.

Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Právo a Spravodlivosť žiada prepočítanie hlasov, vo voľbách prišla o kreslá v Senáte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské útoky na Ukrajine doteraz zasiahli takmer dvetisíc kultúrnych objektov

Tento počet nezahŕňa poškodené alebo zničené pamiatky kultúrneho dedičstva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *