Home / SVET / Súd rozhodol o treste pre bývalú policajtku, ktorá neúmyselne zastrelila suseda

Súd rozhodol o treste pre bývalú policajtku, ktorá neúmyselne zastrelila suseda

3.10.2019 (Webnoviny.sk) – Bývalá americká policajtka z Dallasu, ktorá zastrelila svojho suseda v jeho vlastnom byte, dostala desať rokov za vraždu. Hrozil jej pritom doživotný trest.

Pomýlila si byt

Tridsaťjedenročná Amber Guygerová si vlani v septembri po návrate z práce pomýlila byt a namiesto svojho vošla do bytu 26-ročného Bothama Jeana. Muža, ktorého považovala za nebezpečného votrelca, zastrelila. Počas sedemdňového procesu však priznala, že zabila „nevinného človeka„.

Jej obhajoba na súde argumentovala, že bola v ten deň vystresovaná, pretože jej kolega-policajt posielal celý deň neželané správy so sexuálnou tematikou, plus mala za sebou náročnú štrnásťhodinovú službu, po ktorej sa dopustila „série strašných omylov„.

Uvidela siluetu muža

Guygerová na súde vypovedala, že si 6. septembra 2018 v noci pomýlila poschodia a vošla do cudzieho bytu, o ktorom si však myslela, že je jej. Dvere na byte boli podľa nej pootvorené, a keď do nich zatlačila, vnútri uvidela siluetu muža. „Bola som vydesená na smrť,“ povedala bývalá policajtka.

Muža vyzvala, aby jej ukázal, čo má v rukách, a vytiahla zbraň. Jean však začal kričať „Hej! Hej!“ a rýchlo sa k nej približovať, v čom Guygerová vystrelila. Následne sama zavolala záchranku a tá muža previezla do nemocnice, kde zakrátko zomrel.

Viac k témam: policajtka, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodol o treste pre bývalú policajtku, ktorá neúmyselne zastrelila suseda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *