Home / SLOVENSKO / Sedem rokov spolupracujeme pri vyšetrovaní Gorily, reaguje Penta na rozhovor s Kyselicom

Sedem rokov spolupracujeme pri vyšetrovaní Gorily, reaguje Penta na rozhovor s Kyselicom

27.9.2019 (Webnoviny.sk) – Penta a Jaroslav Haščák celých sedem rokov spolupracujú pri vyšetrovaní a poskytujú plnú súčinnosť. Pre agentúru SITA týmito slovami reagoval hovorca investičnej skupiny Gabriel Tóth na vyjadrenia odchádzajúceho vyšetrovateľa tímu Gorila Lukáša Kyselicu.

Stanovisko ku každej z transakcií

„Očakávame, že vyšetrovanie sa bude konať v súlade so zákonom. K samotnej kauze Gorila len zopakujem, že skupina Penta zverejnila podrobné stanovisko ku každej z transakcií, ktoré sú spomínané v zverejnených spisoch Gorila. Faktograficky je preto možné dokázať a vyvrátiť podozrenia, že by skupina Penta uskutočňovala svoje podnikanie na úkor verejného záujmu. Respektíve, že by získala v privatizačných konaniach akýkoľvek štátny majetok v rozpore so zákonom, či spôsobom, ktorý by bol nevýhodný pre štát,“ podotkol.

Pochybná zákonnosť materiálov

Hovorca Penty dodal, že sú presvedčení o tom, že svojim podnikaním nepripravili slovenského daňového poplatníka ani o jedno euro.

„Vyšetrovací tím má už viac ako sedem rokov kapacity a zdroje na to, aby celú vec prešetril a oboznámil zákonným spôsobom aj verejnosť s výsledkami tohto šetrenia. Privítali by sme, keby aspoň v tých konaniach, ktoré sú uzavreté, došlo k zverejneniu čo najpodrobnejšej správy tak, aby sa s ňou mohla verejnosť oboznámiť,“ uzavrel Tóth.

Penta nevidí dôvod bližšie komentovať akékoľvek materiály, o ktorých pôvode nič nevie a ktorých zákonnosť je veľmi pochybná.

Viac k témam: Gorila
Zdroj: Webnoviny.sk – Sedem rokov spolupracujeme pri vyšetrovaní Gorily, reaguje Penta na rozhovor s Kyselicom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *