Home / EKONOMIKA / Čína urobila zmierlivé gesto voči USA, importéri uzavreli dohody o nákupe sóje a bravčového mäsa

Čína urobila zmierlivé gesto voči USA, importéri uzavreli dohody o nákupe sóje a bravčového mäsa

26.9.2019 (Webnoviny.sk) – Čínski importéri uzavreli dohody a nákupoch americkej sóje a bravčového mäsa, uviedol vo štvrtok hovorca čínskeho ministerstva obchodu. Čínski nákupcovia „skompletizovali dohody o nákupoch sóje a bravčového mäsa vo významnom rozsahu“, povedal hovorca rezortu obchodu Gao Feng.

Vlády oboch krajín urobili pred rokovaniami o obchodných vzťahoch zmierlivé gestá. Vyjednávači sa majú stretnúť budúci mesiac vo Washingtone na 13. kole rozhovorov, ktorých cieľom je ukončiť spor o obchod a politiku v oblasti technológií.

Americký prezident Donald Trump súhlasil s tým, že zvýšenie ciel, ktoré bolo naplánované na 1. október, sa odkladá na 15. októbra. Ak sa v rokovaniach dosiahne pokrok, zväčšuje sa šanca, že zvýšenie ciel by sa mohlo odložiť na neurčito.

V súvislosti s tým, že Trump chce úplnú dohodu, hovorca čínskeho ministerstva obchodu vyjadril nádej, že sa dosiahne „vzájomne výhodné a pre obe strany prospešné riešenie“.

Viac k témam: clá USA, obchodná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína urobila zmierlivé gesto voči USA, importéri uzavreli dohody o nákupe sóje a bravčového mäsa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *