Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Reštrukturalizácia firmy Continental sa má dotknúť takmer dvadsať tisíc zamestnancov

Reštrukturalizácia firmy Continental sa má dotknúť takmer dvadsať tisíc zamestnancov

25.9.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká spoločnosť Continental, ktorá je výrobcom pneumatík a dielcov pre automobily, uviedla, že jej reštrukturalizačný program sa v priebehu najbližšieho desaťročia dotkne až 20 tis. zamestnancov.

Firma v utorok konštatovala, že z jej vyše 244 tis. pracovných pozícií „ovplyvnia zmeny“ 20 tisíc miest. Zhruba 15 tis. sa tieto zmeny dotknú už do konca roka 2023, pričom časť z nich sa zruší.

Ďalšie zmeny budú súvisieť s odpredajom časti podnikania firmy, presunom niektorých zamestnancov na pracoviská v iných lokalitách alebo k iným výrobným technológiám, napríklad k produkcii dielcov pre elektromobily.

Spoločnosť Continental plánuje zatvoriť závod Henderson v americkom štáte Severná Karolína, v ktorom približne 650 zamestnancov vyrába systémy hydraulických bŕzd.

Okrem toho uviedla, že onedlho sa začnú diskusie o zatvorení závodu Newport News v štáte Virgínia, kde zhruba 740 pracovníkov vyrába hydraulické komponenty pre motory.

Viac k témam: pracovné miesto, reštruktualizácia, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Reštrukturalizácia firmy Continental sa má dotknúť takmer dvadsať tisíc zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *