Home / šport / Ostatné športy / Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na svetovom šampionáte v zápasení

Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na svetovom šampionáte v zápasení

22.9.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant v zápasení Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v kazašskom Nur-Sultane.

Vo voľnoštýliarskej hmotnostnej kategórii do 79 kg zdolal vo vyrovnanom súboji o cenný kov domáceho Galymžana Usserbajeva tesne 3:2 na body.

Súboj o bronz začal aktívne

Dvadsaťtriročný Salkazanov začal v prvej polovici zápasu aktívnejšie, ale potom si nepostrážil útok súpera, ktorý ho vytlačil mimo vymedzeného územia a prehrával 0:1. Vzápätí však rodák z ruského Vladikavkazu stiahol kazašského súpera na žinenku a jeho aktivitu ocenil rozhodca dvoma bodmi.

Následne sa obaja zápasníci strážili a vyčkávali na chyby. Jednu z nich využil Salkazanov, ktorý pridal na svoje konto ďalší bod a viedol 3:1. V závere síce Usserbajev znížil na rozdiel jediného bodu, no v posledných troch sekundách už nemohol s výsledkom nič urobiť.

Na turnaji prehral iba raz

Salkazanov prehral na turnaji jediný zápas – v semifinále. V kvalifikácii si poradil s Ayoubom Barrajom z Tuniska, v osemfinále zdolal Gombodorja Dorjvančiga z Mongolska a vo štvrťfinále naňho nestačil ani reprezentant Indie Jitender Kumar.

Medzi štvoricou najlepších však tesne podľahol Jabrayilovi Hasanovovi z Azerbajdžanu. Slovenský reprezentant ešte v minulom roku súťaži v kategórii do 70 kg. Na seniorských MS neuspel v osemfinále, na šampionáte borcov do 23 rokov bral zlato.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v zápasení
Zdroj: Webnoviny.sk – Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na svetovom šampionáte v zápasení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *