Home / šport / Ostatné športy / Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol

Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol

21.9.2019 (Webnoviny.sk) – Úradujúca olympijská šampiónka v džude v kategórii do 57 kilogramov Brazílčanka Rafaela Silvová neprešla dopingovým testom na Panamerických hrách v Lime. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Ria de Janeiro na tlačovej konferencii informovala, že v jej tele našli fenoterol, teda látku na liečbu astmy.

Trvá na svojej nevine

Džudistka trvá na svojej nevine a prítomnosť zakázaného prostriedku vo svojom tele vysvetľuje častým kontaktom so 7-mesačným dieťaťom trpiacim astmou.

Rafaela Silvová na OH 2016 práve v jej rodnom Riu de Janeiro bola prvou domácou reprezentantkou, ktorá získala zlatú medailu. Najcennejší kov si vybojovala aj na spomenutých Panamerických hrách v auguste 2019, na ktorých jej v tele nášli zakázanú látku.

Čaká ju dokazovanie

Zaujímavosťou je, že rovnako v Riu ešte v roku 2013 získala individuálne zlato na majstrovstvách sveta. Na nedávno skončenom svetovom šampionáte v japonskom Tokiu brala dvakrát bronz – medzi jednotlivkyňami aj v tímoch.

Brazílsku džudistku teraz čaká dokazovanie a je len na nej, či s argumentami pred patričnými orgánmi uspeje alebo nie. Jasné je však to, že favoritka na najcennejší kov na budúcoročných OH 2020 v Tokiu sa viac ako tréningu bude musieť venovať vlastnej obhajobe.

Viac k témam: podozrenie z dopingu
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *