Home / SVET / Slovenskí policajti v Chorvátsku pomohli turistom v 371 prípadoch, najčastejšie riešili stratu dokladov

Slovenskí policajti v Chorvátsku pomohli turistom v 371 prípadoch, najčastejšie riešili stratu dokladov

20.9.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenskí policajti pomohli od 15. júna do 15. septembra v Chorvátsku turistom v 371 prípadoch. Slovákom radili predovšetkým telefonicky, v mnohých prípadoch aj osobne.

„Naši policajti nepomáhali len slovenským, ale aj poľským a českým turistom a dokonca aj turistom z Nemecka, Fínska a iných krajín, ktorí sa na našich policajtov obrátili s problémami práve preto, že ich videli na služobnom vozidle s označením polícia,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Slovenskí policajti boli významnou pomocou

Najčastejšie riešili slovenskí policajti stratu či krádež dokladov, finančnej hotovosti a iných cenných vecí, dopravné priestupky a nehody slovenských občanov, ale aj narušovanie verejného poriadku. Asistovali aj pri zadržaní Slovákov v turistických strediskách pri spáchaní priestupkov a trestných činov či pri pátraní po nezvestných osobách.

V ôsmich prípadoch pomáhali naši policajti pri úmrtí slovenských občanov v dôsledku zlyhania srdca či utopenia.

„Naši policajti boli významným prínosom nielen pre zvýšenie bezpečnosti slovenských turistov v najnavštevovanejšej krajine, ale aj významnou pomocou turistom z iných krajín i chorvátskym kolegom. Podľa vyjadrení nadriadených z radov chorvátskej polície sú naši policajti mimoriadne pracovití, profesionálne zdatní, ochotní pracovať kedykoľvek, sú komunikatívni a očakávaní aj v ďalšom roku,“ uzavrel slovenský policajný pridelenec v Chorvátsku Marián Slobodník.

Cieľom projektu je pomoc turistov v zahraničí

Chorvátska polícia začala v roku 2006 projekt Bezpečná turistická sezóna. Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia páchania priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori.

Slovensko sa do tohto projektu zapája od roku 2008. Od začiatku účasti slovenskej polície vykonávalo službu v Chorvátsku 84 našich policajtov. V roku 2019 mali v Chorvátsku zastúpenie policajti z 19 krajín a pôsobili na siedmich policajných riaditeľstvách v prímorských oblastiach.

Viac k témam: letná dovolenka
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí policajti v Chorvátsku pomohli turistom v 371 prípadoch, najčastejšie riešili stratu dokladov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Súd odložil vyšetrovanie údajného prípadu daňového podvodu Shakiry, podľa prokurátorov neexistujú dostatočné dôkazy

Ak sa prokurátori voči rozhodnutiu do týždňa neodvolajú, bude právoplatné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *