Home / SVET / Američania zhodili na ostrov na rieke Tigris obývaný príslušníkmi teroristickej organizácie IS 40 ton bômb

Američania zhodili na ostrov na rieke Tigris obývaný príslušníkmi teroristickej organizácie IS 40 ton bômb

10.9.2019 (Webnoviny.sk) – Americké bojové lietadlá zhodili 40 ton bômb na ostrov na rieke Tigris v Iraku „zamorený“ príslušníkmi teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

Američanmi vedená koalícia informovala, že na bombardovaní ostrova Kanus sa podieľali bojové lietadlá F15 a F35. Ostrov sa nachádza na rieke Tigris v provincií Saláh ad-Dín severne od hlavného mesta Bagdad.

Utorkové bombardovanie bolo súčasťou operácií irackej armády a Američanmi vedenej koalície proti organizácii IS, ktorú v Iraku porazili v roku 2017.

Spiace bunky IS však aj odvtedy v krajine podnikajú bombové útoky. IS ovládala rozsiahle časti Sýrie a Iraku a v roku 2014 na tomto území vyhlásila kalifát.

Viac k témam: americká armáda, americké bombardéry, iracká armáda
Zdroj: Webnoviny.sk – Američania zhodili na ostrov na rieke Tigris obývaný príslušníkmi teroristickej organizácie IS 40 ton bômb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *