Home / SLOVENSKO / Jaroslav zavinil dopravnú nehodu a traja ľudia sa ťažko zranili, s verdiktom súdov je nespokojný

Jaroslav zavinil dopravnú nehodu a traja ľudia sa ťažko zranili, s verdiktom súdov je nespokojný

10.9.2019 (Webnoviny.sk) – Trest odňatia slobody na jeden rok s podmienečným odkladom na 24 mesiacov a zákaz šoférovania na dva roky potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 56-ročného inžiniera Jaroslava K. zo Smrečian v okrese Liptovský Mikuláš.

V katastri mesta Banská Bystrica zavinil dopravnú nehodu, keď nedal prednosť vozidlu na hlavnej ceste a ťažko sa zranili pri tom traja ľudia.

Traja ľudia sa ťažko zranili

Nehoda sa stala v júli minulého roka na križovatke pri zjazde z rýchlostnej cesty R1 na cestu z Banskej Bystrice do Zvolena. Jaroslav viedol auto Suzuki v smere od Zvolena z cesty R1. Pri vchádzaní na starú cestu nedal prednosť vozidlu Seat Cordoba, idúcemu z Banskej Bystrice do Zvolena.

Pri zrážke sa ťažko zranila vodička Cordoby a Jaroslavovi dvaja príbuzní, ktorých viezol do Banskej Bystrice. Jaroslav tým spáchal prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, pretože porušil dôležitú povinnosť uloženú zákonom.

Dostal podmienku

Okresný súd v Banskej Bystrici uznal Jaroslava za vinného a uložil mu podmienečný trest odňatia slobody na jeden rok a zákaz šoférovať na dva roky. Jaroslav sa odvolal a označil celý prípad za zmanipulovaný. Žiadal oslobodiť a naopak obviniť vodičku Cordoby.

Znalecké dokazovanie však jednoznačne určilo Jaroslava za vinníka nehody. Vodička Cordoby v mieste zrážky išla nad povolenú rýchlosť, ale aj pri jej dodržaní by sa dostali do kolízie pre chybu Jaroslava .

Má zaplatiť tisíce eur

Odvolací senát nevyhovel Jaroslavovi a verdikt prvostupňového súdu potvrdil. Odsúdený muž odchádzal z pojednávacej miestnosti s tým, že to tak nenechá a využije všetky prostriedky, aby sa domohol pravdy.

Podľa rozsudku okrem podmienečného trestu a zákazu šoférovania musí vodičke Cordoby zaplatiť bolestné 3 434 eur a svojim príbuzným ako poškodeným spolujazdcom viac ako desaťtisíc eur. Všetci traja sa z ťažkých zranení liečili viac ako 42 dní.

Verdikt odvolacieho súdu je právoplatný.

Viac k témam: dopravná nehoda, trest
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaroslav zavinil dopravnú nehodu a traja ľudia sa ťažko zranili, s verdiktom súdov je nespokojný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *