Home / SLOVENSKO / Foto: Vodič Octavie prekročil rýchlosť a bol pod vplyvom drog, viezol choré dieťa

Foto: Vodič Octavie prekročil rýchlosť a bol pod vplyvom drog, viezol choré dieťa

9.9.2019 (Webnoviny.sk) – Policajti ešte v auguste namerali v obci Závadka v okrese Michalovce 25-ročného vodiča, ktorý uháňal rýchlosťou 112 km/h. V aute viezol choré dieťa a tak mu policajti urobili sprievod na urgentný príjem.

Výsledky toxikologického vyšetrenia

Vodič Octavie sa však policajtom nepozdával. To, že sa nemýlili, v týchto dňoch potvrdili aj výsledky toxikologického vyšetrenia.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, vodič vystupoval drzo a arogantne, a pôsobil ako opitým alebo pod vplyvom iných návykových látok.

Pokuta od 200 do tisíc eur

Dychová skúška bola negatívna a tak ho vyzvali, aby sa podrobil aj odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti iných návykových látok.

Vodič to najskôr odmietol, no po chvíli sám požiadal o odber. Podľa výsledkov rozboru u vodiča zistili prítomnosť metamfetamínu (pervitín), amfetamínu a kanabinoidov, teda omamných a psychotropných látok.

Priestupok vodiča bude prejednaný v správnom konaní, kde mu hrozí pokuta od 200 do 1 000 eur, a zákaz činnosti do päť rokov. Výsledok toxikologického vyšetrenia bude postúpený ako poznatok príslušnému orgánu.

Viac k témam: alkohol za volantom, drogy
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Vodič Octavie prekročil rýchlosť a bol pod vplyvom drog, viezol choré dieťa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori sa ohradili voči kritike bývalých zamestnancov ÚŠP, vydali spoločné vyhlásenie

Krajskí prokurátori považujú kritiku za absolútne nevhodnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *