Home / SLOVENSKO / Iniciatíva driving.digital 2019: Výskum a inovácie pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu

Iniciatíva driving.digital 2019: Výskum a inovácie pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu

9.9.2019 (Webnoviny.sk) – Iniciatívu driving.digital prinášajú v spolupráci s partnermi a sektorovými lídrami mimovládna organizácia Cyber STRING a QuBit Conference. Ambíciou driving.digital je reagovať na transformačné zmeny v automobilovom a dopravnom priemysle. Hlavným cieľom iniciatívy  je vytvoriť v spojení so slovenskou informatikou dlhodobý Program driving.digital pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu na podporu výskumu a inovácií stabilných digitálnych riešení.
Úvodnými podujatiami iniciatívy budú výročná konferencia a prvý okrúhly stôl driving.digital na tému Výskum a inovácie pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu, ktoré sa uskutočnia 14. a 15. októbra 2019 v areáli X-Bionic Sphere v Šamoríne.

Cieľom konferencie je priblížiť potreby nových bezpečných riešení pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu a vytvoriť nové partnerské prepojenia pre Program driving.digital.

Dominantnou témou programu konferencie sú spoľahlivé informácie a bezpečná komunikácia, ktoré sú spoločným menovateľom a technologickým základom všetkých riešení.

Okrúhly stôl je zameraný na odbornú diskusiu o potenciáli a rozvoji slovenského výskumu a inovačných programoch v automobilovom odvetví a inteligentných dopravných systémoch.

Cieľom je sprístupniť relevantné výskumné témy, priniesť podnety a skúsenosti pre nastavenie dlhodobých rámcových predpokladov fungovania nového výskumného programu a vytvoriť partnerstvá pre naštartovanie mechanizmov na rozbeh inovačných projektov v automobilovom a dopravnom odvetví. Obe podujatia majú medzinárodný charakter. Odborné príspevky prednesú a diskutovať k témam budú, popri slovenských expertoch, zástupcoch akademickej obce a manažéroch hostia zo Švédska, Francúzska, Rakúska, Maďarska, Izraela, USA a či ďalších krajín.

Automobilový priemysel a s ním súvisiaca doprava prechádza v kontexte digitálnej transformácie zásadným a rýchlym procesom zmien, ktoré majú globálny dopad na ostatné odvetvia a praktický život občanov na celom svete. Pre národné ekonomiky, vrátane tej slovenskej je zásadnou práve adaptácia na nové transformačné trendy a stabilita vzájomne prepojených inteligentných ekosystémov.

Slovenská republika je ako jeden z lídrov v automobilovom priemysle súčasťou globálne pôsobiacich transformačných zmien. Zástupcovia automobilových spoločností a ich dodávatelia vnímajú tlak v meniacom sa konkurenčnom prostredí a snažia sa naň reagovať inovačnými riešeniami. Ich neoddeliteľnou súčasťou sú aj informačné technológie. Slovensko už má vo svete potvrdené svoje odborné podnikateľské zázemie v digitálnom priemysle a preto sa práve na tomto mieste ponúka príležitosť výraznejšie preniknúť aj do ďalších, pre ekonomiku Slovenska rovnako dôležitých oblastí. Aplikovaný výskum pretavený do uplatnených inovačných riešení vytvára tak potenciál zohrávať v rozvoji automobilového priemyslu na Slovensku kľúčovú úlohu.

PROGRAM PODUJATÍ
Viac informácií: https://drivingdigital.org
Registrácia: https://drivingdigital.org/tickets/
Bezplatná akreditácia pre médiá (do 30. septembra 2019): e-mailom
Otázky: team@drivingdigital.org

Inzercia

Viac k témam: Cyber STRING, driving.digital 2019, konferencia, PR, QuBit Conference, QuBit Security
Zdroj: Webnoviny.sk – Iniciatíva driving.digital 2019: Výskum a inovácie pre automobilový priemysel a inteligentnú dopravu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video)

Ako ďalej minister uviedol, útočník na premiéra vystreli päťkrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *