Home / SVET / Video: Dorian zasiahol atlantické pobrežie Kanady, zhodil žeriav a spôsobil výpadky prúdu

Video: Dorian zasiahol atlantické pobrežie Kanady, zhodil žeriav a spôsobil výpadky prúdu

8.9.2019 (Webnoviny.sk) – Búrka Dorian, ktorá pokračuje vo svojej ceste na sever, zasiahla v sobotu ako posttropická cyklóna atlantické pobrežie Kanady.

V súčasnosti sa pohybuje na severo-severovýchod rýchlosťou 42 kilometrov za hodinu a vietor, ktorý ju sprevádza, dosahuje rýchlosť 137 kilometrov za hodinu.

Zhodil žeriav v Halifaxe

Podľa predpovedí by mala neskôr počas dňa prejsť ponad alebo popri západe Newfoundlandu a večer dosiahnuť sever Atlantického oceánu.

Silný vietor v sobotu zhodil žeriav v Halifaxe a spôsobil výpadky elektrickej energie, pričom bez prúdu bolo takmer polmilióna ľudí.

Hurikány sú v Kanade nezvyčajné

V Kanade sú hurikány pomerne nezvyčajné a podľa meteorológa Iana Hubbarda z kanadského hurikánového centra zatiaľ naposledy zasiahli krajinu v septembri 2010 hurikány Igor a Earl.

Dorian je už pritom podľa amerického národného hurikánového centra posttropická cyklóna, i keď ho stále sprevádza aj vietor so silou hurikánu.

Viac k témam: hurikán Dorian, silný vietor, výpadok elektrickej energie, žeriav
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Dorian zasiahol atlantické pobrežie Kanady, zhodil žeriav a spôsobil výpadky prúdu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *