Home / SLOVENSKO / Naživo: Premiér Pellegrini bude čeliť odvolávaniu, v parlamente je na programe mimoriadna schôdza

Naživo: Premiér Pellegrini bude čeliť odvolávaniu, v parlamente je na programe mimoriadna schôdza

6.9.2019 (Webnoviny.sk) – V parlamente sa v piatok koná mimoriadna 48. schôdza, ktorú na podnet opozície zvolal šéf NR SR Andrej Danko. Opozícia sa chce pokúsiť odvolať premiéra Petra Pellegriniho.

Podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča je dôvodom mimoriadnej schôdze zbabelosť, akou sa Pellegrini postavil k odvolaniu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Vo štvrtok 22. augusta podvečer jej policajti zadržali mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom K. pomocou aplikácie Threema.

Štátna tajomníčka v utorok na tlačovej besede informovala, že odstupuje z funkcie. „Celý tento mediálno-politický cirkus sa dotýka mojej rodiny, mojich synov, mojej matky, ktorí nemajú nič spoločné s politikou,“ povedala ďalej Jankovská.

Tvrdí však, že s Marianom K. nekomunikovala, ani ho nepozná a mobilný telefón jej nevzali, ale dobrovoľne ho vydala. Tak, ako dobrovoľne vydala všetky kódy k svojmu mobilu, keďže nemá čo tajiť. Celú komunikáciu s Marianom K. označila za „údajnú“.

Pripomenula, že celá údajná komunikácia pochádza z telefónu, ktorý mal k dispozícii exsiskár Peter Tóth. „Kde je garancia, že s telefónom nebolo manipulované?“ pýtala sa Jankovská na tlačovej besede. Podľa nej ide v kauze o „lynč“ a „svinstvo“. Jankovskú v stredu vláda na jej žiadosť odvolala.

Viac o téme: Kočnerova Threema

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, mimoriadna schôdza parlamentu
Zdroj: Webnoviny.sk – Naživo: Premiér Pellegrini bude čeliť odvolávaniu, v parlamente je na programe mimoriadna schôdza © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *