Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová naberá kondíciu na Štrbskom Plese, v lete si vyskúšala aj tenis a motorku

Petra Vlhová naberá kondíciu na Štrbskom Plese, v lete si vyskúšala aj tenis a motorku

4.9.2019 (Webnoviny.sk) – Leto sa pomaly končí a pre Petru Vlhovú to znamená stav zvýšenej pohotovosti. Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome a druhá najlepšia žena uplynulej sezóny Svetového pohára síce ešte neráta dni do začiatku novej sezóny, ale vie, že koniec októbra a prvé preteky v rakúskom Söldene tu budú čo nevidieť.

„Ešte to momentálne veľmi neprežívam, až tak začiatkom októbra si začnem uvedomovať, že sa to zasa blíži. Nová sezóna síce nebude mat konkrétny vrchol v podobe majstrovstiev sveta ci zimných olympijských hier, ale uvedomujem si, že bude ťažké potvrdiť pozície z minulej sezóny vo Svetovom pohári. Preto do toho dávam v príprave všetko,“ uviedla Petra Vlhová na stredajšom brífingu pre slovenské médiá na Štrbskom Plese.

Cez leto za snehom do Talianska

Držiteľka medailového kompletu z tohtoročných majstrovstiev sveta vo švédskom Aare v lete absolvovala dva výjazdy za snehom do Talianska na Stelvio, istý čas strávila v špecializovanej lyžiarskej hale v Litve a kondíciu naberala aj doma v Liptovskom Mikuláši.

Do plánu letnej prípravy aktuálne zaradila aj krátky rekondičný pobyt vo Vysokých Tatrách a veľmi si ho pochvaľuje. „Slovensko je krásna krajina a najmä Tatry. Navyše mám to blízko z domu, preto sme sa rozhodli, že to spojíme a absolvujeme časť kondičnej prípravy na Štrbskom Plese. Veľmi sa mi tu páči,“ pokračovala 24-ročná Liptáčka.

Počas prípravy aj doplnkové športy

Prípravu na novú sezónu si už tradične spestrila aj o doplnkové športy.

„Do prípravy som pridala pádlovanie na kajaku, raz som bola aj na motorke a viackrát som hrala aj tenis. Chcela som aj viac na tú motorku, ale nebol na to čas. Samozrejme, dôležitá bola najmä posilňovňa. S kondičným trénerom sme sa zamerali najmä na spevnenie vrchnej časti tela. Vršok tela mám trochu slabší, ale inak príprava kopírovala tú z minulých rokov,“ skonštatovala Vlhová.

Taliansky tréner Livio Magoni sa na konci uplynulej sezóny neraz vyjadril, že v ďalšom súťažnom ročníku by sa jeho zverenkyňa okrem slalomu a obrovského slalomu chcela viac venovať aj kĺzavým disciplínam.

„Stále chceme zostať najmä pri technických disciplínach a nechceme sa veľmi uberať iným smerom. V príprave som jazdila aj rýchlostné disciplíny, ale stále je to len také doplnkové. V sezóne chcem jazdiť aj rýchlostné disciplíny, ale budeme to riešiť za pochodu. Určite by sme chceli pribrať do programu kombinácie, ale čo sa týka zjazdov a super G, to sa uvidí. Záleží na tom ako sa budem cítiť a ako sa mi bude dariť,“ priznala Vlhová.

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová naberá kondíciu na Štrbskom Plese, v lete si vyskúšala aj tenis a motorku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *