Home / SLOVENSKO / Cyklista po páde z bicykla ostal ležať v bezvedomí, na pomoc mu leteli záchranári

Cyklista po páde z bicykla ostal ležať v bezvedomí, na pomoc mu leteli záchranári

3.9.2019 (Webnoviny.sk) – Vážne zranenému cyklistovi dnes dopoludnia letel na pomoc do obce Zliechov (okres Ilava) záchranársky vrtuľník.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa spoločnosti Air Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, pomoc leteckých záchranárov zo Žiliny potreboval 62-ročný cyklista, ktorý po páde z bicykla ostal ležať v bezvedomí.

Lekára do ťažko dostupného terénu vysadili pomocou palubného navijaka. V spolupráci s pozemnými záchranármi pacienta previezli k vrtuľníku, ktorý pristál neďaleko miesta nehody.

Cyklista utrpel vážny úraz hlavy, poranenie hrudníka a oboch rúk. Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, so zabezpečenými základnými životnými funkciami muža letecky dopravili na neurochirurgiu Fakultnej nemocnice v Žiline.

Viac k témam: cyklista, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS), zranený cyklista
Zdroj: Webnoviny.sk – Cyklista po páde z bicykla ostal ležať v bezvedomí, na pomoc mu leteli záchranári © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *