Home / šport / Tenis / Polášek s Dodigom nezopakujú senzačný Wimbledon, na US Open nečakane skončili už v úvodnom kole

Polášek s Dodigom nezopakujú senzačný Wimbledon, na US Open nečakane skončili už v úvodnom kole

30.8.2019 (Webnoviny.sk) – Z troch slovenských tenisových zástupcov vo štvorhre na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open zostal po 1. kole v hre iba jeden. Jozef Kovalík sa po boku Španiela Alberta Ramosa-Viňolasa prebojoval do 2. kola, keď v úvode turnaja zdolali švédsko-rakúsku dvojicu Robert Lindstedt, Philipp Oswald (Švéd./Rak.) 3:6, 6:4, 7:6 (5).

Nečakane neuspel Filip Polášek, 30. hráč rebríčka ATP vo štvorhre. Momentálne najlepší slovenský deblista a jeho chorvátsky deblový partner Ivan Dodig (13. v renkingu) v 1. kole ako nasadené jedenástky nestačili na americké duo Jack Sock, Jackson Withrow a prehrali 4:6, 6:7 (2).

Víťazi nedávneho turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati a semifinalisti Wimbledonu si poriadne skomplikovali možnú účasť na koncoročnom Turnaji majstrov Nitto ATP Finals v Londýne. Na to, aby sa predstavili medzi osmičkou najlepších deblových párov na svete, potrebovali dobrý výsledok z New Yorku. Pred US Open im v tomto spoločnom rebríčku štvorhry patrila 12. priečka.

Prvé kolo štvorhry vo Flushing Meadows znamenalo stopku aj pre ďalšieho skúseného slovenského deblistu Igora Zelenaya. Spolu s Argentínčanom Andresom Moltenim prehrali s argentínsko-portugalským tandemom Leonardo Mayer, Joao Sousa 2:6, 4:6.

US Open – štvorhra mužov – 1. kolo

výsledky štvrtkových zápasov slovenských tenistov

Jack Sock, Jackson Withrow (USA) – Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR-11) 6:4, 7:6 (2)
Leonardo Mayer, Joao Sousa (Arg./Portug.) – Igor Zelenay, Andres Molteni (SR/Arg.) 6:2, 6:4
Jozef Kovalík, Albert Ramos-Viňolas (SR/Šp.) – Robert Lindstedt, Philipp Oswald (Švéd./Rak.) 3:6, 6:4, 7:6 (5)

Viac k témam: New York, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek s Dodigom nezopakujú senzačný Wimbledon, na US Open nečakane skončili už v úvodnom kole © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *