Home / SVET / Jedna zo žien v Epsteinovom prípade opäť spomenula princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal

Jedna zo žien v Epsteinovom prípade opäť spomenula princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal

28.8.2019 (Webnoviny.sk) – Jedna z mnohých žien, ktoré obviňujú zosnulého amerického finančníka Jeffreyho Epsteina zo sexuálneho zneužívania, vo svojich vyjadreniach opätovne spomenula aj britského princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal.

Virginia Roberts Giuffre novinárom pred newyorským súdom povedala, že princ Andrew „presne vie, čo urobil“ a dúfa, že prizná pravdu.

Vraj ju nútili k sexu s princom Andrewom

Giuffre podľa vlastných slov ako 15-ročná pracovala v golfovom rezorte Mar-a-Lago, ktorý patrí americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, keď ju oslovili, aby „dala Epsteinovi masáž„, informuje britská BBC.

V súčasnosti 35-ročná Giuffre tvrdí, že ju mal Epstein ako „sexuálnu otrokyňu“ a ako 17-ročnú ju pri troch príležitostiach nútili k sexu s princom Andrewom. „Zničili moje nádeje a ukradli mi sny,“ povedala predtým pred súdom.

Obvinenia opakovane odmietol

Princ Andrew odmieta obvinenia, že by sa podieľal na Epsteinových zločinoch a opakovane tiež poprel, že by vedel o kriminálnom správaní jeho niekdajšieho priateľa.

Epstein sa priatelil s viacerými osobnosťami svetovej politiky aj šoubiznisu. Prvý raz ho súdili už v roku 2008, keď sa priznal k zneužitiu neplnoletého dievčaťa a dostal za to 18-mesačný trest odňatia slobody, z ktorého si nakoniec odsedel len 13 mesiacov.

V cele spáchal samovraždu

Šesťdesiatšesťročného finančníka opätovne zatkli začiatkom júla a obvinili ho zo sexuálnych zločinov, za ktoré mohol dostať až 45 rokov väzenia. Tentoraz tvrdil, že je nevinný.

Podľa obvinení bol údajne súčasťou gangu zaoberajúceho sa prostitúciou a celebritám, ktoré pozýval do svojho luxusného sídla v New Yorku, ponúkal „služby prostitútok„, vrátane neplnoletých dievčat. Desiateho augusta spáchal vo svojej cele v Manhattane samovraždu obesením.

Informácie pochádzajú z agentúry The Associated Press a webstránky www.bbc.com.

Viac k témam: sexuálne zneužívanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Jedna zo žien v Epsteinovom prípade opäť spomenula princa Andrewa a vyzvala ho, aby sa priznal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *