Home / SVET / Loď Mare Jonio zachránila migrantov v Stredozemnom mori, preplnený gumený čln unášal prúd

Loď Mare Jonio zachránila migrantov v Stredozemnom mori, preplnený gumený čln unášal prúd

28.8.2019 (Webnoviny.sk) – Loď Mare Jonio talianskej charity Mediterranea Saving Humans zachránila v Stredozemnom mori približne sto migrantov a žiada úrady v Taliansku, aby jej umožnili bezpečný vstup do jej prístavov.

Medzi zachránenými je aj osem tehotných žien a 22 detí. Humanitárna nezisková organizácia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter oznámila, že skupinu zachránili v stredu ráno, po tom, čo na radare zachytili gumený čln. Ten bol podľa nej preplnený a už aj čiastočne spľasnutý a unášal ho prúd.

Talianske námorné orgány na žiadosť Mediterraney reagovali s tým, že sa má v tejto veci obrátiť na úrady v Líbyi. Skupina však žiada o alternatívne riešenie, pretože Líbyu nepovažuje za bezpečnú.

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini, ktorý ostro vystupuje proti migrantom, opakovane odmietol vpustiť lode s migrantmi do talianskych vôd. To viedlo k viacerým potýčkam medzi Talianskom a mimovládkami aktívnymi v Stredozemnom mori.

Viac k témam: migranti, Stredozemné more
Zdroj: Webnoviny.sk – Loď Mare Jonio zachránila migrantov v Stredozemnom mori, preplnený gumený čln unášal prúd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *