Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / „Dcéra“ automobilky Volvo otvorila závod v Číne, elektromobil Polestar 1 chce predávať aj v Európe

„Dcéra“ automobilky Volvo otvorila závod v Číne, elektromobil Polestar 1 chce predávať aj v Európe

27.8.2019 (Webnoviny.sk) – Automobilka Polestar, ktorá je dcérskou firmou spoločnosti Volvo, pokračuje v realizácii plánov na export prvého modelu elektromobilu čínskej výroby na trhy Európy a USA. Firma Polestar v utorok otvorila v západočínskom meste Čcheng-tu závod na výrobu hybridného auta Polestar 1.

Predaj vozidla sa v Európe začne v tomto roku, pričom cena auta bude zhruba 150-tisíc eur, uviedol generálny riaditeľ firmy Polestar Thomas Ingenlath. Dodal, že predaj na americkom trhu sa má začať v úvode budúceho roka. Spoločnosť Volvo Cars od roku 2010 vlastní čínsky výrobca áut Geely Holding.

Predali sa milióny elektromobilov

Regulačné úrady v Európe, Číne a na ostatných trhoch podporujú elektrické automobily prostredníctvom subvencií, predajných kvót a iných nástrojov.

Vlani sa podľa údajov Medzinárodnej agentúry pre energetiku globálne predalo 2,1 mil. úplne elektrických áut a hybridov. Keďže celkovo sa vo svete minulý rok predalo 86 mil. automobilov, podiel elektrických áut bol zhruba 2,3 percenta.

Prejde 150 kilometrov na jedno nabitie

Dojazd vozidla Polestar 1 má byť 150 kilometrov na jedno nabitie. Automobil však bude pre prípad potreby mať aj doplnkový benzínový motor.

Polestar tak vstupuje na čoraz viac preplnený trh s luxusnými elektrickými autami, ktorému teraz dominuje americká automobilka Tesla.

Viac k témam: elektromobil
Zdroj: Webnoviny.sk – „Dcéra“ automobilky Volvo otvorila závod v Číne, elektromobil Polestar 1 chce predávať aj v Európe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *