Home / šport / Cyklistika / Video: Vuelta sa začala prekvapením, tímová časovka sa stala korisťou Astany

Video: Vuelta sa začala prekvapením, tímová časovka sa stala korisťou Astany

24.8.2019 (Webnoviny.sk) – Tímová časovka na úvod 74. ročníka pretekov Vuelta a Espaňa sa v prístavnom meste Torrevieja trochu prekvapujúco stala korisťou Astany. V drese kazašského tímu ako prvý preťal cieľovú čiaru Kolumbijčan Miguel Ángel López a stal sa prvým nositeľom červeného dresu určeného pre lídra pretekov.

Bora-Hansgrohe so solídnym piatym miestom

Astana zvíťazila s náskokom dvoch sekúnd pred favorizovaným zoskupením Deceuninck – Quick Step a 5 sekúnd pred Sunwebom. Nemecký tím Bora-Hansgrohe, v ktorom na Vuelte chýbajú Slováci, skončil na solídnom piatom mieste s 13-sekundovým odstupom na víťazov.

Tímová časovka sa jazdila na 13,4 km na trase Salinas de Torrevieja – Torrevieja na len málo členitej, ale zato technickej trati s množstvom zákrut pri pobreží Stredozemného mora. Časovka odštartovala v prímorskom prostredí soľnej lagúny, ktorá vďaka minerálom, ktoré obsahuje, vyžaruje ružovú či modrú farbu.

Jumbo-Visma zastihol pád

Práve jedna zo zákrut približne v polovici trate sa stala osudnou pre tím Jumbo-Visma. Holandské družstvo doplatilo na tekutinu vyliatu na ceste a až päť z osmičky jeho členov vrátane favorita na celkový triumf Primoža Rogliča skončilo v páde na ceste mimo bicykla.

Víťazi tímovej časovky na nedávnej Tour de France prišli pri nešťastnom incidente takmer o minútu a v cieli skončili v poli zdolaných na 18. priečke s mankom 40 sekúnd na víťaznú Astanu.

V nedeľu pokračuje Vuelta 2. etapou s dĺžkou 199,6 km z Benidormu do Calpe a jej súčasťou budú aj tri horské prémie druhej a tretej kategórie.



Vuelta a Espaňa 2019

1. etapa – tímová časovka: (Salinas de Torrevieja – Torrevieja, 13,4 km)

1. Astana (Miguel Ángel López, Dario Cataldo, Luis León Sánchez, Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Omar Fraile, Manuele Boaro, Jakob Fuglsang) 14:51 min, 2. Deceuninck – Quick Step +2 s, 3. Sunweb +5, 4. EF Education First +7, 5. Bora-Hansgrohe +13, 6. CCC Team +15,… 18. Jumbo-Visma +40.

Poradie po 1. etape

1. Miguel Ángel López (Kol.) 14:51 min, 2. Dario Cataldo (Tal.), 3. Jakob Fuglsang (Dán.), 4. Ion Izagirre, 5. Luis León Sánchez, 6. Gorka Izagirre (všetci Šp.) všetci Astana – rovnaký čas ako líder.

Viac k témam: Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Vuelta sa začala prekvapením, tímová časovka sa stala korisťou Astany © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *