Home / SLOVENSKO / Minister Gál okamžite odvolá Jankovskú, ak sa potvrdia informácie z Kočnerovej Threemy

Minister Gál okamžite odvolá Jankovskú, ak sa potvrdia informácie z Kočnerovej Threemy

24.8.2019 (Webnoviny.sk) – V prípade potvrdenia neoficiálnych informácií orgánmi činnými v trestnom konaní podám okamžitý návrh na odvolanie štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej.

Na svojom Facebooku to napísal minister spravodlivosti Gábor Gál. Štátnej tajomníčke vo štvrtok podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom K. cez aplikáciu Threema.

Vyšetrovatelia majú plnú dôveru

Jankovská v piatok odcestovala na plánovanú dovolenku a zatiaľ nereagovala na otázky agentúry SITA, či odíde zo svojho postu. Okrem Jankovskej odobrali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom.

Vyšetrovatelia, ktorí riešia prípad v súvislosti s osobou Mariána K. majú moju plnú dôveru a rešpekt. V prípade, že príslušné orgány činné v trestnom konaní potvrdia akékoľvek väzby štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej na Mariána K., bez zaváhania a akýchkoľvek ultimát najmä od politikov, ktorých osobné stretávanie sa s Mariánom K. bolo už dávno preukázané, podám okamžite návrh na jej odvolanie,“ priblížil Gál.

Buduje dôveru v justíciu

Do toho času bude rešpektovať prezumpciu neviny a konať uvážene. „Ak sa informácie potvrdia, budem konať odvážne, tak ako aj v minulosti. Podobne som postupoval aj v prípade odvolania predsedníčky okresného súdu v súvislosti so zmiznutým spisom z kauzy Technopol Servis,“ objasnil minister.

Napriek tomu, že štátna tajomníčka je nominantkou strany Smer-SD, v prípade, ak by po nevyvrátiteľnom potvrdení faktov nastali z jej nominujúcej strany akékoľvek snahy o jej zotrvanie vo funkcii, Gál sám zváži svoje ďalšie pôsobenie na poste ministra spravodlivosti. „Najdôležitejšie je pre mňa budovať dôveru v justíciu tak, ako to robím systematickými opatreniami už viac ako rok,“ dodal minister.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, minister spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Gál okamžite odvolá Jankovskú, ak sa potvrdia informácie z Kočnerovej Threemy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *