Home / šport / Ostatné športy / Kajakári Gelle a Petrušová skončili na MS tesne pod pódiom, od medailí ich delili sekundy

Kajakári Gelle a Petrušová skončili na MS tesne pod pódiom, od medailí ich delili sekundy

24.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenskí reprezentanti Peter Gelle ani Mariana Petrušová nedosiahli na medailu v sobotňajších predpoludňajších A-finále v K1 na 1000 m na majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v maďarskom Szegede.

Sekundy od pódiového umiestnenia

Už 35-ročný Novozámčan Gelle dopádloval na 4. pozícii, od bronzu ho delilo 2,36 s. Petrušová obsadila 5. miesto, v konečnom účtovaní bola rovné dve sekundy od pódiového umiestnenia.

V mužskej kategórii aj medzi ženami triumfovali domáci zástupcovia – Bálint Kopasz (3:36,07 min) a Tamara Csipesová (4:07,90 min).

Slováci v B-finále

V úvode sobotňajšieho programu sa predstavili traja slovenskí reprezentanti v B-finále. Kanoistka Gabriela Ladičová obsadila štvrté miesto na 200 m trati, keď vo vyrovnanej jazde zaostala za víťaznou Maďarkou Biankou Nagyovou iba o 33 stotín sekundy.

V konečnom poradí sa zaradila na trinástu pozíciu a rovnaká priečka patrila aj kanoistovi Matejovi Rusnákovi na 500 m trati. Kajakárka Ivana Mládková skončila na šiestom mieste v „béčkovom“ finále šprintu na 200 m, čo v celkovom poradí znamenalo pätnástu pozíciu.

Majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike

Szeged (Maď.) – sobota – výsledky A-finále so slovenskou účasťou:

K1 muži 1000 m: 1. Bálint Kopasz (Maď.) 3:36,07 min, 2. Josef Dostál (ČR) +1,24 s, 3. Fernando Pimenta (Portug.) +1,56, 4. Peter Gelle (SR) +3,92

K1 ženy 1000 m: 1. Tamara Csipesová (Maď.) 4:07,90 min, 2. Justyna Iskrzycká (Poľ.) +1,36 s, 3. Lizzie Broughtonová (V. Brit.) +2,54, … 5. Mariana Petrušová (SR) +4,54

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike
Zdroj: Webnoviny.sk – Kajakári Gelle a Petrušová skončili na MS tesne pod pódiom, od medailí ich delili sekundy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *