Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Šéf Volkswagenu Herbert Diess vraj chce kúpiť podiel v Tesle, hodnota firmy na trhu stúpla

Šéf Volkswagenu Herbert Diess vraj chce kúpiť podiel v Tesle, hodnota firmy na trhu stúpla

22.8.2019 (Webnoviny.sk) – Hodnota akcií výrobcu elektromobilov Tesla pred otvorením riadneho obchodovania na burze v USA vo štvrtok stúpla o 2 percentá po správe o tom, že generálny riaditeľ nemeckého Volkswagenu Herbert Diess uvažuje o kúpe podielu v americkej automobilke.

Správu o údajnom záujme šéfa Volkswagenu o podiel v Tesle zverejnil nemecký časopis Manager Magazin. Časopis citoval zdroje, podľa ktorých si Diess myslí, že Volkswagen by mohol profitovať zo znalostí Tesly pri produkcii batérií a softvéru.

Časť svojich ziskov však akcie Tesly vymazali, keď hovorca Volkswagenu Pietro Zollino správu časopisu poprel. „Nie je to vôbec podložené. Ide o čistú špekuláciu,“ uviedol hovorca pre televíziu CNBC.

Po otvorení riadneho obchodovania na americkej burze však akcie Tesly boli stále vyššie o viac ako jedno percento, čo trhovú hodnotu firmy zväčšovalo o vyše 400 mil. USD.

Viac k témam: akcie, tesla, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf Volkswagenu Herbert Diess vraj chce kúpiť podiel v Tesle, hodnota firmy na trhu stúpla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *