Home / SVET / Video: Horolezec Alain Robert zavesil na mrakodrape v Hongkongu zástavu volajúcu po mieri

Video: Horolezec Alain Robert zavesil na mrakodrape v Hongkongu zástavu volajúcu po mieri

16.8.2019 (Webnoviny.sk) – Francúzsky horolezec Alain Robert, prezývaný Spiderman, vyliezol na hongkonský 68-podlažný mrakodrap s cieľom podporiť mier v meste zmietanom nepokojmi.

Naliehavo žiada mier

Na budove v piatok ráno zavesil zástavu, na ktorej sú vyobrazené vlajky Číny a Hongkongu a tiež podanie si rúk. Päťdesiatsedemročný muž vyhlásil, že „naliehavo žiada o mier„.

Možno tento môj krok dokáže znížiť napätie a vyčariť úsmev. Práve v toto dúfam,“ vyjadril sa lezec, ktorý ako zvyčajne nepoužil laná.

Zdolal aj ďalšie mrakodrapy

Robert liezol na rôzne hongkonské budovy aj v minulosti. Vlani v auguste mu na 365 dní zakázali liezť na budovy v meste, pričom nie je jasné, či súdne nariadenie v piatok už stratilo platnosť.

Tento rok ho zatkli na Filipínach, kde sa v Manile vyšplhal na 47-poschodovú stavbu. Predtým zdolal mrakodrapy aj v Dubaji, Kuala Lumpur, Tchaj-pej či Londýne.

Masové protesty

Hongkong už viac ako dva mesiace sužujú masové protesty volajúce po demokratických reformách a nezávislom vyšetrovaní policajných postupov.

Protesty sú namierené aj proti pročínskej šéfke hongkonskej administratívy Carrie Lam, pričom ľudia žiadajú jej rezignáciu a nové voľby.

Viac k témam: horolezec, vlajka
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Horolezec Alain Robert zavesil na mrakodrape v Hongkongu zástavu volajúcu po mieri © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *