Home / šport / Ostatné športy / Slovenky Dubovcová a Štrbová nestačili na Nemky a na ME v plážovom volejbale v Rusku končia

Slovenky Dubovcová a Štrbová nestačili na Nemky a na ME v plážovom volejbale v Rusku končia

9.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou neuspeli v úvodnom kole vyraďovacej fázy na majstrovstvách Európy v Moskve.

Piaty nasadený pár

V dopoludňajšom dueli v ruskej metropole podľahli piatemu nasadenému nemeckému páru Kim Behrensová, Cinja Tillmannová 0:2 na sety. Slovenky sa s turnajom rozlúčili s bilanciou dve víťazstvá a dve prehry, čo im stačí na konečnú 17. pozíciu.

Štrbová s Dubovcovou odštartovali zápas vynikajúcim spôsobom a rýchlo sa ujali vedenia 7:2. Nemecké duo však od tohto momentu postupne sťahovalo náskok súperiek a pomohla mu najmä štvorbodová šnúra, vďaka ktorej otočilo skóre z 12:10 na 12:14.

Slovenky sa držali v kontakte až do koncovky prvého setu, ale od stavu 17:18 nezískali ani jednu výmenu a prehrali 17:21. Druhé dejstvo bolo spočiatku vyrovnané, no Nemky približne v jeho polovici odskočili na 7:12 a vytvorili si rozhodujúci náskok.

Vylepšili výsledok z Holandska

Slovenské desiatky „pavúka“ sa síce v zostávajúcom priebehu setu dotiahli aj na rozdiel dvoch bodov, napokon ho prehrali 15:21.

Slovenská dvojica si v Moskve vylepšila výsledok z vlaňajších ME v Holandsku, kde stroskotala už v základnej skupine. V troch dueloch vtedy dosiahla iba jeden triumf.

Majstrovstvá Európy v plážovom volejbale – Moskva (Rus.)

1. kolo play-off, piatok

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-10)– Kim Behrensová, Cinja Tillmannová (Nem.-5) 0:2 (-17, -15)

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) v plážovom volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky Dubovcová a Štrbová nestačili na Nemky a na ME v plážovom volejbale v Rusku končia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *