Home / šport / Ostatné športy / Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová v play-off zabojujú o účasť v osemfinále na ME v Rusku

Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová v play-off zabojujú o účasť v osemfinále na ME v Rusku

8.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová a Natália Dubovcová neuspeli vo svojom záverečnom vystúpení v G-skupine na majstrovstvách Európy v Moskve.

Slovenky podľahli favorizovanému švajčiarskemu páru Nina Betschartová, Tanja Hüberliová 0:2 (-18, -17), nestali sa víťazkami skupiny a nevybojovali si priamy postup do osemfinále.

Už pred týmto stretnutím mali slovenské beachvolejbalistky v ruskej metropole istotu postupu do zápasu play-off o účasť v elitnej šestnástke.

Dve víťazstvá a jedna prehra

Štrbová a Dubovcová ukončili skupinové boje s bilanciou 2 víťazstvá – 1 prehra, keďže predtým si poradili s francúzskym tandemom Alexandra Jupiterová a Aline Chamereauová 2:0 (19, 17) a tiež rakúskym duom Eva Freibergerová, Valerie Teuflová 2:0 (11, 12).

V sumáre zápasov G-skupiny sa zoradili za sebou tri 5-bodové tímy. V minitabuľke týchto družstiev rozhodoval pomer získaných lôpt, ktorý mali najlepší Francúzky (1,044). Slovenky obsadili druhé miesto (0,987) a iba o jednu loptu tretie skončili Švajčiarky (0,968).

Víťazky každej z ôsmich skupín si zabezpečia priamy postup do osemfinále turnaja, družstvá na druhom a treťom mieste nastúpia v zápase play-off o postup medzi 16 najlepších.

Švajčiarky boli o krok vpredu

Štrbová a Dubovcová neodplatili úradujúcim vicemajsterkám Európy tesné júlové prehry v tajbrejkoch z majstrovstiev sveta v nemeckom Hamburgu a turnaji Major v Gstaade.

Takmer počas celého zápasu boli Švajčiarky o krok vpredu. Prvý set vyhrali favoritky 21:18 a aj v druhom si od začiatku udržiavali mierny náskok. Za stavu 20:17 sa Betschartová a Hüberliová dostali k prvému mečbalu a ten aj využili.

Majstrovstvá Európy v plážovom volejbale – G-skupina

Moskva (Rus.), štvrtok:

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-10) – Nina Betschartová, Tanja Hüberliová (Švaj.-7) 0:2 (-18, -17)

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) v plážovom volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová v play-off zabojujú o účasť v osemfinále na ME v Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *