Home / šport / Ostatné športy / Plážové volejbalistky Štrbová s Dubovcovou majú na ME istotu postupu do vyraďovacej časti

Plážové volejbalistky Štrbová s Dubovcovou majú na ME istotu postupu do vyraďovacej časti

7.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou už majú istotu postupu do vyraďovacej časti na majstrovstvách Európy v Moskve.

Slovenky totiž po utorkovom triumfe nad francúzskou dvojicou Alexandra Jupiterová a Aline Chamereauová (2:0) zdolali hladko aj rakúske súperky Evu Freibergerovú a Valerie Teuflovú 2:0 (11, 12).

Prvý set stredajšieho stretnutia bol plne v réžii Sloveniek, keď súperkám dovolili uhrať iba jedenásť bodov. V druhom slovenský pár získal mierny náskok, ktorý v záver ešte zvýšil.

Tabuľku G-skupiny môžu dokonca vyhrať, ak zvládnu aj ďalšiu prekážku v podobe minuloročných finalistiek – vo štvrtok vyzvú Ninu Betschartovú s Tanjou Hüberliovou zo Švajčiarska. V prípade úspechu sa kvalifikujú priamo do 2. kola play-off. Slovenky už teraz majú istotu odmeny 1000 eur a zisku 240 bodov do rebríčka.

Víťazky každej z ôsmich skupín si zabezpečia priamy postup do osemfinále turnaja, družstvá na druhom a treťom mieste nastúpia v zápase play-off o postup medzi elitnú šestnástku.

Majstrovstvá Európy v plážovom volejbale

Moskva (Rus.) – streda

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-10) – Eva Freibergerová, Valerie Teuflová (Rak.-26) 2:0 (11, 12)

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) v plážovom volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Plážové volejbalistky Štrbová s Dubovcovou majú na ME istotu postupu do vyraďovacej časti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *