Home / šport / Ostatné športy / Štrbová s Dubovcovou začali ME v plážovom volejbale triumfom nad Francúzkami

Štrbová s Dubovcovou začali ME v plážovom volejbale triumfom nad Francúzkami

6.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou úspešne zvládli svoje prvé vystúpenie na majstrovstvách Európy v Moskve.

V ruskej metropole si v utorok poradili s francúzskou dvojicou Alexandra Jupiterová a Aline Chamereauová 2:0 (19, 17). Nadviazali na triumf z minulého roka, keď spomenuté hráčky z krajiny „galského kohúta“ takisto zdolali na kontinentálnom šampionáte v holandskom Rotterdame.

Druhý zápas na ME odohrajú Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou v stredu, keď si zmerajú sily s 26. nasadeným rakúskym párom Eva Freibergerová a Valerie Teuflová. O deň neskôr ukončia súboje v základnej G-skupine zápasom proti minuloročným finalistkám Nine Betschartovej a Tanji Hüberliovej zo Švajčiarska.

Víťazky skupiny si zabezpečia priamy postup do osemfinále turnaja, družstvá na druhom a treťom mieste nastúpia v zápase play-off o postup medzi elitnú šestnástku.

Majstrovstvá Európy v plážovom volejbale

Moskva (Rus.)

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-10.) – Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-23.) 2:0 (19, 17)

Prvý set stretnutia bol veľmi vyrovnaný. Ani jeden pár nedokázal odskočiť na vyšší bodový rozdiel, a tak sa o osude prvého dejstva rozhodovalo v závere.

Za stavu 17:17 sa však podarilo Slovenkám odskočiť na dvojbodový rozdiel, ktorý si následne udržali a prvé dejstvo vyhrali pomerom 21:19.

V druhom sete zverenky českej trénerky Lenky Haječkovej pustili súperky do drobného vedenia iba v úvode, inak priebeh setu kontrolovali. Francúzky získali iba 17 bodov, a tak začali majstrovstvá Európy prehrou vo dvoch setoch.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) v plážovom volejbale, Moskva
Zdroj: Webnoviny.sk – Štrbová s Dubovcovou začali ME v plážovom volejbale triumfom nad Francúzkami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *