Home / šport / Ostatné športy / Slovenský golfista Sabbatini dosiahol ďalšie umiestnenie v Top 10 na turnaji seriálu PGA Tour

Slovenský golfista Sabbatini dosiahol ďalšie umiestnenie v Top 10 na turnaji seriálu PGA Tour

5.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini obsadil konečné delené šieste miesto na turnaji Wyndham Championship s dotáciou 6,2 milióna amerických dolárov, ktorý bol súčasťou seriálu PGA Tour.

Vyšlo mu záverečné kolo

Na ihrisku v meste Greensboro v Severnej Karolíne sa v priebehu celého podujatia pohyboval okolo elitnej desiatky a vypadol z nej akurát po menej vydarenom druhom dni. Rodák z juhoafrického Durbanu dokončil turnaj s bilanciou 16 úderov pod par, z víťazstva sa tešil Američan J. T. Poston so skóre -22.

Štyridsaťštyriročný Sabbatini sa v záverečnom kole zlepšil o dve miesta, keď zahral až päťkrát birdie a dvakrát bogey. Vo vyrovnanej výsledkovej listine ešte pred poslednou jamkou figuroval na začiatku druhej desiatky, ale na „osemnástke“ zvládol mimoriadne náročný putt na vzdialenosť viac ako 20 metrov a po úspešnom údere neskrýval radosť.

Má šancu postúpiť na Tour Championship

Sabbatini dosiahol v tejto sezóne už šieste umiestnenie v top 10. Viac sa mu darilo iba na turnajoch Rocket Mortgage Classic, Zurich Classic of New Orleans (na oboch bol tretí) a AT&T Byron Nelson, kde obsadil piatu pozíciu.

Vďaka týmto výkonom sa skúsený golfista posunul už na 36. miesto vo FedexCupe a má reálnu šancu vybojovať si účasť na záverečnom podujatí sezóny Tour Championship, kde nastúpi tridsiatka najlepších hráčov ročníka na okruhu PGA Tour.

Na splnenie tohto cieľa potrebuje dobré výsledky z nasledujúcich dvoch play-off turnajov – The Northern Trust a BMW Championship, ktoré sa uskutočnia od 8. do 11. resp. od 15. do 18. augusta.

Viac k témam: PGA Tour, Wyndham Championship
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský golfista Sabbatini dosiahol ďalšie umiestnenie v Top 10 na turnaji seriálu PGA Tour © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *